Monday, August 15, 2011

Dani and CD


CD ni short form untuk Cloth Diaper ye. Hehe, Sure mak aku terpinga2 apa natang mende la CD ni.. bukan CD cerita-cerita tu ye bu..Hehe..ni lampin moden..:)

Aku beli dah lama. Masa aku dalam pantang lagi. Pakai kan kat Dani pun tak selalu sebab risau rashes..Mase tu kan kulit dia sensitif lagi. Pakai sekejap je dah merah-merah..panas kot.. So, tersimpanlah CD ni selama setahun lebih kot.. Ada 3 pasang semuanya..

Lately, geng-geng UB dok cerita pasal CD je..dan aku terasa macam nak try balik pakaikan kat Dani.. Mujur muat lagi.. So, Sabtu hari tu pakai, mula-mula ok la.. Sampai Dani tertido...lama pulak tu dia tido.. Ada la nak dekat 3 jam kot..

Sekali dia bangun menangis.. Haha, gelak dulu.. Rupanya bocor la.. habis baju basah.. Ni kes salah parking la ni. Hikhik.. Dia tido kadang meniarap.. Kalau dia pakai pampers pun, bocor jugak.. Dia minum susu sambil tido pun jadik.. Tu yang pagi2 kalau bangun tido, habis basah seluar ngan baju..


Tu baju dah basah tu yang aku bukak baju dia.. ingatkan dah tak nak tido, rupanya sambung tido balik.. Basah kot, tak selesa ye sayang..Haha..

CD ni hari-hari cuti Sabtu Ahad, bolehlah pakai kan..ada masa nak cuci.. ce kalau hari biasa..huhu, tak larat acik.. dengan nak ngadap mabuk ni lagi, masak lagi, dani nye lagi..pengsan!


3 comments:

wardah @ fie shah said...

ahaha comel sungguh. Fie pun tgh ain CD ni. mmg nak pakai weekend je dl. tgk tahap kerajinan mak dia cane.

m@ri@ said...

maria dlu pakai cd ikut mood..skrg ni pakai time weekend dgn mlm2..

antalya said...

hamboihhh tu dia 2botol susu bwk tido