Friday, July 1, 2011

Check up Dani 1 tahun 3 bulan

Hari Isnin yang lepas, Dani ada check up bulanan yang dah jadi 3 bulan sekali kat KK presint 9. So, pagi tu sebelum pegi klinik, hantar Mak Yang dia ke ERL dulu, sebab dia nak balik ke Kedah nun..

Check up kali ni, takde cucuk. Just timbang berat dan diberi ubat cacing.

Result check up :

Berat = 10.4 kg. Last check up berat dia 8kg. Syukur padaMu Ya Allah di atas kurniaan ini. Lega bila berat anak sudah normal kalau ikut carta perkembangan kat belakang buku check up tu. Nurse pun cakap, "bagus Dani, naik banyak berat ni. Puan maintain lah pemakanan dan penyusuan dia." Haishh, nak maintain tu yang payah sikit sebab cuaca pun tak menentu. Dani demam + batuk + selsema sekarang ni. Dan otitis dia kembali lagi.. aduhaii, cepatlah sembuh nak.

Tinggi : tak yah kata nurse. tak tau sebab apa.

Alang-alang check up, terus aku mintak nak jumpa doktor untuk review demam batuk selsema dia. Atas nasihat doktor, Dani kena amik nebulizer untuk kurangkan kahak dalam paru-paru dia. For the second time lah Dani kena amik neb ni. First dulu masa dia baby lagi.


5 minit pertama, memang behave je Dani.. Ceyy, relax je bila disarungkan neb tu.

 Maintain lagi...:)
Lepas tuuuuu, tu diaaaaaa, dia punya meronta-ronta.. lomah acik! Dia dah rimaslah tu. Ish Dani Dani... Alhamdulillah la, lepas amik neb tu batuk selesema dia dah kurang..

2 comments:

chik star said...

wah bnyk nye berat dani naik, good sayg good !!
:D

AnaLyana said...

me kasih aunty ash.. :)