Monday, April 11, 2011

Habis papa dibulinya :)

*
*
Hahaha.. Gelak dulu. =p

Aku beli benda alah ni, apa ye nama dia? Hurmm, kereta mungkin. =p. Sebagai hadiah hari jadinya Dani. Pada awalnya, aku rasa macam awal lagi nak beli kereta ni. Sebab takut dia jatuh dan tak pandai lagi nak handle kereta tu. Tapi masa kat The Store Teluk Intan hari tu, aku saja la try naikkan Dani atas kereta tu, OMG! Dia pandai ok dengan sendirinya menolak pakai kaki kereta tu. Aku tak sangka langsung! Last-last aku beli jugakla..:). Nanti aku share ngan korang masa aku decide nak beli kereta Dani ni. Ter skip cerita lain..

Tapi...ada lagi tapi ni. 

Sampai je rumah, penakut ok budak ni. Menangis-nangis minta dikeluarkan dari kereta tu. Pelik! Aku pun tak tau kenapa. Tapi kan aku rasa la.. maybe kat The Store tu atas carpet kan, So, bila dia tolak kereta tu tak pegi laju. Kat umah takde carpet, cuma ada tile ngan tikar buluh je. Korang bayangkan la, konfem la kereta tu akan pergi laju kan kalau dia tolak. Pastu aku agak lagi la, Dani trauma ngan lantai kat umah nenek dia tu. Hahaha.. Sudah tercatat sejarah dalam diri dia..=p Banyak kali woo budak kecik tu tersembam, terjatuh, terhantuk kat atas tile tu. Mau dia tak fobia..hahaha..

Cara terbaru...

Ni papa dia la yang ajar ni.. Makin lemak la ko ye Dani..Macam boss dah aku tengok.


Muka tak ceria langsung bila dok atas kereta ni. Hahaha.. Penakut nau...


Jom layan video papa yang rajin melayan dia. Atenye, anak sorang, haruslah rajin kan.. Ce dah ada anak 5 6 7 orang kang...=p

Papa cakap, sakit badan dok tolak dia pusing satu rumah.. Last-last solutionnya seperti video di bawah... Aku ngan ibu gelak guling-guling ok. Tak terpikir lak yang Enady leh ikat kereta tu..hahaha.. layannn..


With love : Mama Dani


2 comments:

chik star said...

ceaaa
die punye senyum mase pa die dok tarik die tu.
hahaha.
:DD

+chenta aty eypa+ said...

hahaha.. lawak tol dani... bleyh gelak sowg2 tgk...