Skip to main content

Habis papa dibulinya :)

*
*
Hahaha.. Gelak dulu. =p

Aku beli benda alah ni, apa ye nama dia? Hurmm, kereta mungkin. =p. Sebagai hadiah hari jadinya Dani. Pada awalnya, aku rasa macam awal lagi nak beli kereta ni. Sebab takut dia jatuh dan tak pandai lagi nak handle kereta tu. Tapi masa kat The Store Teluk Intan hari tu, aku saja la try naikkan Dani atas kereta tu, OMG! Dia pandai ok dengan sendirinya menolak pakai kaki kereta tu. Aku tak sangka langsung! Last-last aku beli jugakla..:). Nanti aku share ngan korang masa aku decide nak beli kereta Dani ni. Ter skip cerita lain..

Tapi...ada lagi tapi ni. 

Sampai je rumah, penakut ok budak ni. Menangis-nangis minta dikeluarkan dari kereta tu. Pelik! Aku pun tak tau kenapa. Tapi kan aku rasa la.. maybe kat The Store tu atas carpet kan, So, bila dia tolak kereta tu tak pegi laju. Kat umah takde carpet, cuma ada tile ngan tikar buluh je. Korang bayangkan la, konfem la kereta tu akan pergi laju kan kalau dia tolak. Pastu aku agak lagi la, Dani trauma ngan lantai kat umah nenek dia tu. Hahaha.. Sudah tercatat sejarah dalam diri dia..=p Banyak kali woo budak kecik tu tersembam, terjatuh, terhantuk kat atas tile tu. Mau dia tak fobia..hahaha..

Cara terbaru...

Ni papa dia la yang ajar ni.. Makin lemak la ko ye Dani..Macam boss dah aku tengok.


Muka tak ceria langsung bila dok atas kereta ni. Hahaha.. Penakut nau...


Jom layan video papa yang rajin melayan dia. Atenye, anak sorang, haruslah rajin kan.. Ce dah ada anak 5 6 7 orang kang...=p

Papa cakap, sakit badan dok tolak dia pusing satu rumah.. Last-last solutionnya seperti video di bawah... Aku ngan ibu gelak guling-guling ok. Tak terpikir lak yang Enady leh ikat kereta tu..hahaha.. layannn..


With love : Mama Dani


2 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…