Monday, April 11, 2011

Tutti Frutti + SR = The Great Lunch!


Kisah Jumaat yang lalu.

JueRayyan text aku. Tapi sorry beb. Aku tak bawak hp di kala itu. Tertinggai kat umah. Seb baik ada blog kan. So, info kat komen saje. 12.15 tunggu kat bawah.. Hahaha.. Okay!

Deme nak ke Tutti Fruti katanya. Hah! Aku memang teringin nak pegi sana walaupun aiskrim bukanlah makanan major aku. Hanya minor food. =p Oh ye, pegi sekali ngan Fana dan Akis. Fana ni aku dah pernah jumpa dia. Akiss adalah first time. Hebat tau kitorang, baru beberapa kali je lunch date, tapi gelak tak hengat macam BFF dah.. Ya.. its me. Tak kisah pun nak kawan ngan sesap di alam maya ini.. Orang baik ngan kita, haruslah kita baik ngan orang kan.. No no no no no PILIH KAWAN OK!

Ni jue punye..

Tutti Fruti ni kat Bangi nun je. Kalau korang tau di mana letaknya McD Bangi, dan korang straight lagi lps traffic light McD tu, makanya korang akan nampaklah kedai aiskrim Tutti Fruti ni kat sebelah kanan korang. Tutti Fruti ni si pelakon Ainul Aishah yang punya. Hari tu mak dia je yg ada. Dia takde. Shooting kot.. Ngehngehngeh..

Create by Fana
ni aku punye. Haha. kate first time kan..comot!
Akiss punye.

Agak pricy sket harganya. Lagi susah la mahu ajak Enady ke sini. Dia kan cerewet sket bab makan ni. Tambah-tambah pulak harga semangkuk aiskrim leh bayar dinner kitorang untuk satu malam..:) Korang teka-teka jelah ye.. Memang mahal..

ni lah blogger tegar!
kaunter.
habis licin!!..Jue punye je lambat habis..haha.. 

* * * * * *

Disebabkan maka aiskrim je. Perut dah mintak diisi lagi. Kali ni terjah Secret Recipe pulak. Si Jue teringin nak makan Spagheti kat SR tu.. ahaks=p

Fana
Jue n Fana

Jue
Akiss

blogger tegar
Ni aku punye makanan. Spagheti jugak.

Ok, part yang last ni tak sabar ok aku nak cerita.=P

Mintak maaf dulu ye Jue..:)


1. Tu..tgk gambar kat atas tu. Ada ke tiket Jue g masuk kan kat situ.. Itu untuk duitla..hahaha..

2. Salah kereta. Adoii.. dua kali ok ko hampir-hampir tertukar kereta Jue..=p

3. Lupa nak amik pamplet terlekat kat wiper. 


Aku rasa ada lagi la lawak yang Jue ni buat. Apa dia ek Fana n Akiss? Akak lupa la.. HuHuHuHu..

Memang hari malang ko lah Jue..=p

Sangat menyeronokkan lunch date tu. Gelak ketawa terbahak-bahak. Orang sekeliling dok pandang-pandang je..haha.. Pedulik kan! Lama giler aku tak gelak-gelak macam ni dengan kawan-kawan. Arghhh.. teringat kawan-kawan masa kat UiTM dulu.. Sob sob sob.. Aku rindukan korang weiii.. Su, Yana, Merah, Dayah, Wani, Nana, As, Kak Elly, Mat Stim, Men, Nasya, Ila, ramai lagi la.. teman ketawa dan juga sedih masa strunggle kat UiTM. :)


With love : AnaLyana

7 comments:

Ann said...

ahhhh tensi nmpak eskrem sedap. harus terjah balik pjaya nanti..

sharEna said...

best je korang dpt kuar mcm nie sllu kan?


jelessss

akiss ferrero. said...

hahahaha siyes tersenyum2 membacanya ana! hahahaha... byk sgt kak jue wat lawak, smpi lupe...wakakak

nnti leh meet up lagi ;)

AnaLyana said...

Ann : nanti ajak kite tau..=p

Ena : ala, Ena pun keje kat Cyber kan.. nanti nak ajak jue lepak sana.. leh ajak evyn sekali kan..:)

akiss : haha.. kan.. ok akiss.. subway plis...ahakss.

JIVEBUMZ said...

adeiii sempat lagi ker akak nak pekena eskerim nie haa?

Fadilah R. said...

lain kali nak pi tutti frutti bangi jemputlah kite ni. ihiks.

m@Ri@ said...

alamak sedapnya tutti frutti..tak penah try..tp ramai ckp mahal ni yg mcm kena tunggu gaji masuk br leh g terjah ni..hehe