Skip to main content

Tutti Frutti + SR = The Great Lunch!


Kisah Jumaat yang lalu.

JueRayyan text aku. Tapi sorry beb. Aku tak bawak hp di kala itu. Tertinggai kat umah. Seb baik ada blog kan. So, info kat komen saje. 12.15 tunggu kat bawah.. Hahaha.. Okay!

Deme nak ke Tutti Fruti katanya. Hah! Aku memang teringin nak pegi sana walaupun aiskrim bukanlah makanan major aku. Hanya minor food. =p Oh ye, pegi sekali ngan Fana dan Akis. Fana ni aku dah pernah jumpa dia. Akiss adalah first time. Hebat tau kitorang, baru beberapa kali je lunch date, tapi gelak tak hengat macam BFF dah.. Ya.. its me. Tak kisah pun nak kawan ngan sesap di alam maya ini.. Orang baik ngan kita, haruslah kita baik ngan orang kan.. No no no no no PILIH KAWAN OK!

Ni jue punye..

Tutti Fruti ni kat Bangi nun je. Kalau korang tau di mana letaknya McD Bangi, dan korang straight lagi lps traffic light McD tu, makanya korang akan nampaklah kedai aiskrim Tutti Fruti ni kat sebelah kanan korang. Tutti Fruti ni si pelakon Ainul Aishah yang punya. Hari tu mak dia je yg ada. Dia takde. Shooting kot.. Ngehngehngeh..

Create by Fana
ni aku punye. Haha. kate first time kan..comot!
Akiss punye.

Agak pricy sket harganya. Lagi susah la mahu ajak Enady ke sini. Dia kan cerewet sket bab makan ni. Tambah-tambah pulak harga semangkuk aiskrim leh bayar dinner kitorang untuk satu malam..:) Korang teka-teka jelah ye.. Memang mahal..

ni lah blogger tegar!
kaunter.
habis licin!!..Jue punye je lambat habis..haha.. 

* * * * * *

Disebabkan maka aiskrim je. Perut dah mintak diisi lagi. Kali ni terjah Secret Recipe pulak. Si Jue teringin nak makan Spagheti kat SR tu.. ahaks=p

Fana
Jue n Fana

Jue
Akiss

blogger tegar
Ni aku punye makanan. Spagheti jugak.

Ok, part yang last ni tak sabar ok aku nak cerita.=P

Mintak maaf dulu ye Jue..:)


1. Tu..tgk gambar kat atas tu. Ada ke tiket Jue g masuk kan kat situ.. Itu untuk duitla..hahaha..

2. Salah kereta. Adoii.. dua kali ok ko hampir-hampir tertukar kereta Jue..=p

3. Lupa nak amik pamplet terlekat kat wiper. 


Aku rasa ada lagi la lawak yang Jue ni buat. Apa dia ek Fana n Akiss? Akak lupa la.. HuHuHuHu..

Memang hari malang ko lah Jue..=p

Sangat menyeronokkan lunch date tu. Gelak ketawa terbahak-bahak. Orang sekeliling dok pandang-pandang je..haha.. Pedulik kan! Lama giler aku tak gelak-gelak macam ni dengan kawan-kawan. Arghhh.. teringat kawan-kawan masa kat UiTM dulu.. Sob sob sob.. Aku rindukan korang weiii.. Su, Yana, Merah, Dayah, Wani, Nana, As, Kak Elly, Mat Stim, Men, Nasya, Ila, ramai lagi la.. teman ketawa dan juga sedih masa strunggle kat UiTM. :)


With love : AnaLyana

7 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…