Potluck @ Taman Wetland, Putrajaya


Ok korang, baca version aku pulak ye. Cikpuanmiera kita yang paling pantas sekali menghapdate tau.

Aku dijemput untuk Majlis ni. Ann punye punye majlis. Nurul yang arrange. Thanks for invitation.

Aku memang suka Potluck potluck ni. Sebab aku suka masak. Tapi tak rajin. haha.. cane tu.. Disebabkan ianya Potluck, maka setelah berhari-hari memikirin menu apa yang mahu dibawa. akhirnya aku pilih mihun goreng sebab aku dah lama giler teringin nak makan mihun goreng buatan sendiri. hahaha.. bukan aku sebenarnya tapi suamiku. Dia yang cadangkan masak mihun itu.

Kalau nak ikutkan menu awal, aku bercadang nak bawa puding roti. Tapi Dayu pilih jugak menu yang sama itu. Takpe, aku bagi laluan kat Dayu untuk puding roti itu. ( at last , Dayu tak dpt hadir sebab ada masalah yg tak dapat nak dielakkan.) Aku tengok dalam senarai pembawa makanan, ada orang yang akan bawa mee atau mihun goreng jugak. Tu yang aku masak sikit je. Kalau tau menu tu cancel, sumpah aku masak 2 bungkus mihun ok.. aku masak sebungkus je semalam..:( dan ada yang tak dapat merasa..Nano Nor, nanti ko dtg datang sini lagi, Ana masak lagi k..:)

Jam 10 pagi aku baru gerak ke bus stop Alamanda. Sebab aku pun nak drop adik aku kat situ. Dia nak g jumpa kawan dia kat Shah Alam. Tunggu jugak dalam 15 minit. Sebab dalam fb dorang kate, nak kumpul kat situ. Call Jue tak angkat.. Tu yang aku terus ke Taman Wetland.

Sampai-sampai, tercari-cari jugak aku mana port dorang ni. Jalan-jalan dulu. Maklumla, tak bawak anak kan. So, excited tu kurang sikit. Usha - usha port ngan tasik, sekali ternampak lah Fad mamanye Imaan. Nasib baik pernah jumpa kat Alamanda ari tu kan. Cam la sikit walaupun tak sure. Fad orang pertama sampai. Pastu jumpa pulak ngan Yaya mama Auf. First time jumpa ngan Yaya. Friendly. Lagi-lagi tgk gelagat Auf tu.. kelakar dengar dia cakap bahasa German.:)

Makin lama makin ramai. Aku tak ingat dah sapa-sapa yang datang nombor berapa. Rata-ratanya aku baru first time jumpa.. Ena, Xeaa (camtu ke ejanya?ana taktau link blog. tinggal jejak kat sini ye), Evyn (taktau link blog, tinggal jejak kat sini ye.), Lylie (pun taktau link blog, pls drop your komen kat sini ye), Julia, Yaya, Nano, Nurul, Ann.

Jue, Fad, Miera aku dah pernah jumpa. Si Miera tu lagila..hehe.. satu opis dulu.  Dah jom layan gambar pulak..:) orang lain dah update, aku baru nak update. :)

Bufday on March. Mika Dani dan Aliff. Dani takde, aku yg wakilkan..:(

anak baru..wakakaka.. taklah, ni anak jue, aliff.. lahir 4 hari lpas Dani.

ni memang wajib kan. kalau ada Dayu ni, mesti dia yang paling bising sekali suh posing sana posing sini..:) perasan tak sape yang tak pegang anak..:(

nurul mama raina

jue ibu aliff

Ena n Naurah

Fad n Imaan

Yaya n Auf

Sangat sesuai bagi suami yang kaki pancing cam haku ni.. siap ajak dah, " ma, nanti kita lepak sini ye, papa mancing, mama guling2 la.." mak aihhh, banyakla papa punye guling.. 
Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...