Monday, March 7, 2011

Potluck @ Taman Wetland, Putrajaya


Ok korang, baca version aku pulak ye. Cikpuanmiera kita yang paling pantas sekali menghapdate tau.

Aku dijemput untuk Majlis ni. Ann punye punye majlis. Nurul yang arrange. Thanks for invitation.

Aku memang suka Potluck potluck ni. Sebab aku suka masak. Tapi tak rajin. haha.. cane tu.. Disebabkan ianya Potluck, maka setelah berhari-hari memikirin menu apa yang mahu dibawa. akhirnya aku pilih mihun goreng sebab aku dah lama giler teringin nak makan mihun goreng buatan sendiri. hahaha.. bukan aku sebenarnya tapi suamiku. Dia yang cadangkan masak mihun itu.

Kalau nak ikutkan menu awal, aku bercadang nak bawa puding roti. Tapi Dayu pilih jugak menu yang sama itu. Takpe, aku bagi laluan kat Dayu untuk puding roti itu. ( at last , Dayu tak dpt hadir sebab ada masalah yg tak dapat nak dielakkan.) Aku tengok dalam senarai pembawa makanan, ada orang yang akan bawa mee atau mihun goreng jugak. Tu yang aku masak sikit je. Kalau tau menu tu cancel, sumpah aku masak 2 bungkus mihun ok.. aku masak sebungkus je semalam..:( dan ada yang tak dapat merasa..Nano Nor, nanti ko dtg datang sini lagi, Ana masak lagi k..:)

Jam 10 pagi aku baru gerak ke bus stop Alamanda. Sebab aku pun nak drop adik aku kat situ. Dia nak g jumpa kawan dia kat Shah Alam. Tunggu jugak dalam 15 minit. Sebab dalam fb dorang kate, nak kumpul kat situ. Call Jue tak angkat.. Tu yang aku terus ke Taman Wetland.

Sampai-sampai, tercari-cari jugak aku mana port dorang ni. Jalan-jalan dulu. Maklumla, tak bawak anak kan. So, excited tu kurang sikit. Usha - usha port ngan tasik, sekali ternampak lah Fad mamanye Imaan. Nasib baik pernah jumpa kat Alamanda ari tu kan. Cam la sikit walaupun tak sure. Fad orang pertama sampai. Pastu jumpa pulak ngan Yaya mama Auf. First time jumpa ngan Yaya. Friendly. Lagi-lagi tgk gelagat Auf tu.. kelakar dengar dia cakap bahasa German.:)

Makin lama makin ramai. Aku tak ingat dah sapa-sapa yang datang nombor berapa. Rata-ratanya aku baru first time jumpa.. Ena, Xeaa (camtu ke ejanya?ana taktau link blog. tinggal jejak kat sini ye), Evyn (taktau link blog, tinggal jejak kat sini ye.), Lylie (pun taktau link blog, pls drop your komen kat sini ye), Julia, Yaya, Nano, Nurul, Ann.

Jue, Fad, Miera aku dah pernah jumpa. Si Miera tu lagila..hehe.. satu opis dulu.  Dah jom layan gambar pulak..:) orang lain dah update, aku baru nak update. :)

Bufday on March. Mika Dani dan Aliff. Dani takde, aku yg wakilkan..:(

anak baru..wakakaka.. taklah, ni anak jue, aliff.. lahir 4 hari lpas Dani.

ni memang wajib kan. kalau ada Dayu ni, mesti dia yang paling bising sekali suh posing sana posing sini..:) perasan tak sape yang tak pegang anak..:(

nurul mama raina

jue ibu aliff

Ena n Naurah

Fad n Imaan

Yaya n Auf

Sangat sesuai bagi suami yang kaki pancing cam haku ni.. siap ajak dah, " ma, nanti kita lepak sini ye, papa mancing, mama guling2 la.." mak aihhh, banyakla papa punye guling.. 

12 comments:

nanonano said...

xpe,
next year kite arrangekan skali lg yek,
maybe akan jd agenda wajib tiap2 taun tuk ank2 kite ni,
hope next year yun & mya dpt join plak, n dani comfirm dah sehat time tu InsyaAllah :)

::( ';')جو أمير(';' ):: said...

wah ady siap ajak ana lepak sini lagik ekk.. nnt jgn lupe ajak jue.. bawak bihun goreng skali yer.. smlm tak puas makan.. :(...
pastu kite guling2 same kat ctu.. kalo Dani ade skali.. lagik bagus.. so kite leyh guling2 berempat beranak.. :)

mamaelly said...

huhuhu jangan lupa elly tauuu

evyn4ever said...

bihun goreng awak laku..huhu ..:)len kali bawa lebih sikit..apa2pun best semalam kan..1st time dpt jmpa awak..heheh acctually evyn dh lama bc blog jue..tp silent aje..segan nak tonjol kan diri..almaklumlah evyn bru lg..hihiih

sharEna said...

semalam kite pon x merasa bihun ana tue. tgk2 da licin. tsk tsk =(

next time masak byk2 yer ana. klu x habis kite tapau bawak balik.

sedih bile tgk ana. teringat dani kt kampong jauh nuunn..

bulan depan buat lagi jomm!! =D

Fadilah R. said...

bersepah2 muka aku kt blog korang. malunye. T_T

Ann said...

Ana, sedap bihun grg. x puas mkn sbb takut org belakang x merasa. next time masok banyak2. hehehe.

lylieiqmal said...

betul la lylie pn x dpt mkn bihun tue...sekelip mate da abis..pas nie kalau jumpe lg ana jgn lupe msk buhun lg eh..nk rase juga....

nyway...slam kenal ana...:)

::( ';')جو أمير(';' ):: said...

Fad:: tu menandakan wajah anda sgt photogeniks utk di snap2.. di belog ku pun ade jugak.. :)

xeea said...

p/s lupa nak cakap, bihun sedap. cfu siap request, next time, ayam lebih ye :p

xeea said...

eh, apasal la koramg2 yg dtg awal tak merasa bihun goreng ana eh? apasal aku & cfu yg dtg lambat boleh pulak makan bihun ana dgn sewenang-wenang nya. heee

NURUL JAMIAN said...

buruknya muka nurul dlm gmbr ni muka dah berpeluh kejar raina hahaha