Skip to main content

Dani the latest

amboiii, kerek je Dani buat muka cam tu..=p

Insyallah, malam ini akan sampai ke kampung dan jumpa ngan anak kesayangan kami. Mode sangat happy! Yeay!!

Balik ngan sepupuku, Ain dan suaminya Anas. Papa Dani? Papa nya tak dapat cuti. Eh, bukan tak dapat cuti. Boleh je apply cuti tapi dia kan baru lagi ngan kerja dia yang sekarang ni. So, biar dia kekal dengan rekod bersihnya dulu. Kerja baru ni hari Isnin sampai Sabtu. Dan Ahad adalah cuti. Tapi dia nak kerja kuat. Ahad pun kerja. Demi menyara keluarga katanya. Aku terharu..Sian papa dani kan.. Nanti Dani datang jumpa papa ye hujung bulan ni.. ( Dani ada check up ENT  30 hb ni kat Hospital Putrajaya ).

Almost 3 weeks aku tak jumpa ngan budak tecik ni. Rindu merindu janganlah ditanya. Hati mak mana yang tak rindukan anaknya kan. Balik umah lepas keje, masuk bilik terpandangkan bantal Dani. Aku akan peluk bantal tu macam aku peluk Dani. Aku bayangkan Dani ada depan mata dan aku peluk dia. Pipi terasa hangat. Aku menangis tanpa sedar. Ya Allah, Kau kuatkanlah hatiku...

Dah, nak siap-siap balik. Nak kemas baju. Mainan Dani. Baju Dani. Susu Dani. Pampers Dani. Botol susu Dani, Carseat Dani.. :) Ohooo banyaknya.. dahla tumpang kereta orang..=p 

Korang bayangkan ye, hati dan perasaan aku sekarang ini...berbunga-bunga..lalalalallala..

Babai...jumpa kat kampung nanti..=p

noted : papa dani pesan, tangkap gambar Dani banyak-banyak. Kamera tu cas siap-siap.. Hahahaha.. papa pun rindu kat Dani kan..walaupun raut wajah tu cool je, tapi mama tau papa sedih..:(

alolololo...comelnya anak mama...:) muah muah muahhh..
tata tata...


Dani mase seminggu berada di kampung. Lain kan gambar dia yang ni ngan yang kat atas tu.
Nom nom nom...
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…