Wednesday, February 9, 2011

mavelesss punye bihun sup...

Ye, aku tidak pernah lagi jumpa bihun sup atau segala mak nenek sup yang sangat sedap selain daripada sup kat Seroja Presint 11 ni. Sangat menepati citarasa aku. Serius!

Walaupun harga dia agakla mahal sikit. Tapi sangat berbababaloi-baloi..:) Untuk bihun sup biasa, yang aku makan hari tu bihun sup ayam, harganya adalah semangkuk bersamaan dengan RM5. Aku tak taula pulak kalau sup lain tu. Macam-macam sup ada. Nama pun kedai ni Sup Urat Ketil. Kot. Kalau salah, anyone please help me..:)

Kat mana Seroja Presint 11 tu? Erk! Camne ye aku nak cakap. Kalau korang ada GPS, search sahaja Pusat Kejiranan Presint 11. Kalau takde GPS, carik sahaja kat Google taip nama tempat yang sama macam tadi jugak. Haha.. Gerenti jumpa. Dan korang jangan buat muka pelik bila sampai kat front pusat kejiranan tu. Becoz, dari luar, korang takkan terfikir yang kat dalam tu ada food court. =p. Rajin kan kaki korang tu untuk masuk dahulu. Konfem jumpa. :) Ala-ala kat Taman Warisan jugakla.. Luaran nothing. Sekali masuk dalam, hambek kau! Macam-macam ada!.. Silalah datang dan wajib mencuba okey!

Bila si kecik tidur, rasa rugi pulak tak bawa stroller. Padahal memang dah sentiasa bawa kat bonet WHW tu. Disebabkan enady tengok aku rasa macam nak terkam je bihun sup tu, lalu dia mengofferkan diri untuk pegang Dani. Papa, kalau tak offer pun, memang mama akan suruh papa pegang..Hahaha..
Bila papa yang pegang, elok pulak kau bangun ye Dani. Sambil buat muka toye dia tu..Hai Dani!..:)

Ok, Selamat kacau papa. Main-main ngan papa ye, mama nak makan. Jangan Kacau! ( teringat cerita Cerekarama Sabtu lepas : Biarkan aku menangis. Kan trademark Elly tu. "Jangan Kacau!") haha..

Terlupa nak taip : aku dapat tau bihun sup sedap ni pun dari blog Seri mama Marissa..:)


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

5 comments:

♥ QaseH ♥ said...

akk blnjer r saya

ibuafiqahhuzaifah said...

belum kesempatan utk pegi..
hmm bilakah?

aDieyZa said...

nak cubalah lps ni..

Nadya said...

aiseh harus dicoba ini..putrajaya makanan susah btol nak dpt yg sedap..huhu thanks sharing2..

Seri said...

ana pegi gak eh mkn sup tu? mmg maveles kan? rase syg nak habiskan supnye sedap pya pasal.. hehehe