Skip to main content

mavelesss punye bihun sup...

Ye, aku tidak pernah lagi jumpa bihun sup atau segala mak nenek sup yang sangat sedap selain daripada sup kat Seroja Presint 11 ni. Sangat menepati citarasa aku. Serius!

Walaupun harga dia agakla mahal sikit. Tapi sangat berbababaloi-baloi..:) Untuk bihun sup biasa, yang aku makan hari tu bihun sup ayam, harganya adalah semangkuk bersamaan dengan RM5. Aku tak taula pulak kalau sup lain tu. Macam-macam sup ada. Nama pun kedai ni Sup Urat Ketil. Kot. Kalau salah, anyone please help me..:)

Kat mana Seroja Presint 11 tu? Erk! Camne ye aku nak cakap. Kalau korang ada GPS, search sahaja Pusat Kejiranan Presint 11. Kalau takde GPS, carik sahaja kat Google taip nama tempat yang sama macam tadi jugak. Haha.. Gerenti jumpa. Dan korang jangan buat muka pelik bila sampai kat front pusat kejiranan tu. Becoz, dari luar, korang takkan terfikir yang kat dalam tu ada food court. =p. Rajin kan kaki korang tu untuk masuk dahulu. Konfem jumpa. :) Ala-ala kat Taman Warisan jugakla.. Luaran nothing. Sekali masuk dalam, hambek kau! Macam-macam ada!.. Silalah datang dan wajib mencuba okey!

Bila si kecik tidur, rasa rugi pulak tak bawa stroller. Padahal memang dah sentiasa bawa kat bonet WHW tu. Disebabkan enady tengok aku rasa macam nak terkam je bihun sup tu, lalu dia mengofferkan diri untuk pegang Dani. Papa, kalau tak offer pun, memang mama akan suruh papa pegang..Hahaha..
Bila papa yang pegang, elok pulak kau bangun ye Dani. Sambil buat muka toye dia tu..Hai Dani!..:)

Ok, Selamat kacau papa. Main-main ngan papa ye, mama nak makan. Jangan Kacau! ( teringat cerita Cerekarama Sabtu lepas : Biarkan aku menangis. Kan trademark Elly tu. "Jangan Kacau!") haha..

Terlupa nak taip : aku dapat tau bihun sup sedap ni pun dari blog Seri mama Marissa..:)


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
5 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…