Skip to main content

Bloggers Gathering @ Splash Park, The Mines - Part 2

Splash Park - panas lagi waktu ni..

Salam Uolls...

Aku rasa akulah orang paling lambat buat entry Splash Park ni. Ni pun update laju-laju. Sebab petang karang aku ada hal yang nak kena settle.

ok start citer Splash park >>>

Berdebar-debar bila naik lift menuju ke Level 5. Dup dap dup dap.. hehe.. Bukan ape, rata-rata semua bloggers tu aku baru first time jumpa. Kenal pun kira barulah except Jiha.. Jiha mase baru2 kawin aku jumpa blog dia..:)

First time juga aku ke Splash park ni. Jarang-jarang pegi The Mines. Last pegi masa zaman tunangan orang dulu.. Bapak punye lama kan..:)

Sampai-sampai, toleh kiri..takde pun mak-mak orang ni. Toleh kanan baru senyum lebar... dari jauh aku sorokkan muka. Nanti dah sampai baru aku tunjuk muka..hahaha.. Gile segan! Tapi dari jauh aku dah dapat cam dah Jiha n Dayu. Dayu aku pun baru baca blog ko sebenarnya.. Before this selalu connect ngan Nurul je..kenal Nurul melalui Anil..:) Hebat kan kuasa blog ni.. Macam-macam orang kita leh kenal-kenal dan jumpa..:)

Terus duduk sebelah Jiha. Hehe.. Cantik tikar Jiha.. Aku berkenan sungguh!.. Dah duduk tu baru aku tegur-tegur Dayu. Lagi sape ek..tanya-tanya, barulah aku berkenal-kenalan dengan Sha, Mar, Reen dan Elly ( eh, Elly dah jumpa ari tu kat Alamanda..)


Arghh.. aku dah blur nak cerita. Banyak sangat orang datang kaunter ari ni.. Korang g lah jenguk kat blog dorang yang pegi tu..hehe.. sori ek.. jom layan gambar ngan caption je..:)

Sori sori sori tau....

Conclusion for this gathering only one word i have. : BEST!!!!!

Nak lagi nak lagi.. Mar kate! =p

terkial-kial Dani pegang belon tu..:) Tak ingat belon sape. Dani main amik je.. eh! ke mama dia yg amik? =p

K.A.M.I

Dani 1st time swimming.. mama lak yang excited! rasa nak ajak papa dia g beli pelampung kat Giant bawah tu..hehe..:)

Erk! gambar dah tunggan terbalik.. maafkan aku..:(


Qaish jadi Pilot, Dani koor pilot.. (camtu ke eja dia? =p)

Aqeef is always Bigbosh!! =p So Comell!

Mak-mak take 5..hihi..penat ok. rasa nak patah pinggang tatihkan anak berjalan dlm kolam tu..:)

















No Idea! Huwaaaa...!


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
8 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…