Skip to main content

hati yang geram

Geramnya la haiii...

Ade je yang nak buat aku sakit hati...

Kalaulah dia di tempat aku... mesti dia faham kan..

So, berfikir secara positif..anggap ajelah itu satu dugaan.. sebab dia bukan aku..:)

peace!

-----------------------------

citernya :

pegi kedai makan yang mmg aku selalu makan bersama si suami. selalu bawak anak, tapi anak takde sebab hantr kampung kan. so, takdela bawak si anak..

tokei kedai makan tu heran lalu menegur..

" aiii..berdua je.. anak mane?"

dan kami jawabla anak hantar kampung...bla bla bla..(korang pun dh tau kan..mls aku nk citer balik.. kalau nk tau jugak rujuk SINI.. dan SINI.. tq...)

dia jawab balik..

" lorr..boleh tahan ye korang? kalau aku la.. takleh tahan woo...rindu kat anak.."

kami senyum je la.. takpe.. tahan tahan tahan..bukan lama pun sebulan tu..

pastu dia cakap lagi..

"boleh ke korang? tak rindu ke?"

kami senyum lagi. si suami yg sembang ngan dia...aku mls nk amik port!

bila dorang sembang2 tu, aku pun dok tepi tgk je keliling sambil cuit2 enady ajak balik..ngantuk..

tiba-tiba aku dengar ayat dia yang lasttttt sekali...

" sian kat orang tua la nak kena jaga anak kita..."

mase tu dan dan aku jawab...

" mak ayah saya lagi suka cucu dorang ada ngan dorang. lagi seronok nak jaga! "
hahahaha.. takdela sampai aku cakap sambil muka merah menyinga kan... senyum tetap maintain..

pastu terus blah!..=p

banyak bunyi pulak dia..haishhhhh...ibu ngan ayah aku takde bising2..dia plak tukang sebokkk..

thanks to ibu ngan ayah..tak lupa kakyang n ika sebab tolong jagakan dani for a while..lov u all...:)


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…