saya serabut ni

sapa yang baca status fb aku semalam mesti dah tau ape yang aku serabutkan. apa yang aku fikirkan sampai jadi macam kat atas tu..hahaha..

masalah macam la besar sangat kan.. bagi korang la, bagi aku ni..huhu..nangis weyy mengenang nasib anak yang akan di hantar ke sana ke mari.. ibu2 kat luar sana mesti faham kan perasaan aku kan..

last minute, babysitter dani semalam cakap ngan aku yang dia nak mintak cuti 6hb ni sampaila 2 minggu ke depannya.. reason dia, adik dia baru bukak kedai makan dan dia kena tolong la.. masak2 ke tak tau la.. pastu 15 ngan 16hb dia ade appointment ngan doc pasal kaki dia tergelecek dulu.. 2 minggu tu..

ramai yg tanya: abih tu budak2 lain yang dia jaga tu macam mane?

utk pengetahuan semua, dia ramai jaga budak2 yang makpaknye berkerjaya sebagai guru. sekarang kan cuti sekolah, so, dorang cutila.. dani ngan haziq je (umur 3 tahun ) yang tinggal..

haziq tu, parents dia hantar kampungla.. dah besar kan.. tapi dani ni.. baru 8 bulan beb, sedihla aku nak tinggalkan dia kat kampung. lagipun, dani masih lagi berjaga malam nak susu.. nak kena tepuk2 dia tido.. bukan macam budak umur 3 tahun yang bila kita suh tdo, dia akan ikut je.. suh makan, dia makan.. dani belum lagi macam tu.. makan nak bersuap lagi.. arghhh.. tak tau macam mana perasaan aku bila dani tiada di sisi. tapi last choice memang akan hantar kampung jugak. aku lagi percaya hantar ke kampung dari hantar ke mana2 yang tak tentu lagi akan jaga anak kita dengan baik. sori to say kalau ada yang terbaca ini entry. Start jaga budak dari baby lain daripada start jaga budak yang dah besar.. kan.. sape setuju?

ok, balik pada BS dani.. terkedu jugakla dlm hati bila dia mintak cuti 2 minggu tu kan.. dah cite cite tu, dia cakap pulak.

'alang-alang ana hantar kampung kan na, baik sampai hujung tahun je..

dush!.. alahaiii.. aku pun tak sure lagi nak hantar mane. kalau ikutkan nak jaga sendiri je, tapi cuti aku tinggal sehari je beb..huhu.. cannot cannot..

tengah pening untuk membuat keputusan...

ibu ngan ayah memang menunggu-nunggu kehadiran cucu sulung dorang..dorang mmg lagi suka kalau dani ada ngan dorang.. tapi...huhu.. sesungguhnya aku tak mahu menyusahkan mereka untuk berjaga malam.. konfem tdo akan jadi tak lena.. sian dorang kene bangun tengah2 malam buat susu untuk dani kan..

arghh.. susahnya!

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
5 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Tanda-tanda nak bersalin

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP