Monday, November 8, 2010

entry ni untuk yang minat bola sahaja =p


bila bercakap pasal bola kan, konfem bergaduh2 punye..hahaha..

bukan pengalaman orang lain, pengalaman aku sendiri..:)

sedia maklumkan..aku adalah penyokong tegar Kelab Manchester United. lama dah..tapi tak ingat start bila..yang pasti mase Park Ji Sung tu baru main ngan MU..hehe..tak le lama sangat pun..=p bukan aku je yang fan MU, hasben aku, adik aku ijai..dan terbaru, anak aku, dani..hahaha...
so, mane2 game Man U, akan ku sedaya upaya utk tgk walaupun mata akan rabak bila esoknya hari bekerja, gara-gara tgk bola..hehe..

tapi, game Man U lawan Wolverhampton, aku tak dapat nak tgk sebab aku balik umah mertua. kat sana takde astro nak layan bola. abah cakap, buat apa pasang astro, kalau mak ngan abah je yang ada kat umah..haha.. soalan psikologi tu..maksud dia, kalau umah tu ramai yang duduk, bolehla abah pasang astro..gituu..:)

balik pada gaduh2 sebab bola tadi..

teringat kisah 2 tahun lepas kot, aku gaduh ngan opismate aku sebab bola..kihkih..kelakar bila ingat balik. mase tu Man U lawan ngan Chelsea. resultnya Man U menang 3-0.. so, pagi2 esoknya sampai opis, aku buatla kecoh2 kat opis yang man U menang... oh ye, opis aku dulu ramai fans Man U. sekarang tinggal aku ngan ibuafiqah je dan juga PA bigbos aku, Ecah..dah tak semeriah dulu bila bercerita pasal bola.

sambung balik..

kebetulan mase aku tgh kecoh2 tu, si dia baru sampai opis tgh punch card.. ape lagi, dgr je pasal kelab dia kena kutuk.. tetiba dia bersuara, eleh, baru sokong Man U dah kecoh lebih..aku ni dari zaman2 dulu, takde hal pun.. hahahaha..dia sudah marah lah..=p

terus tak bertegur beb, adela dalam seminggu... hanginnn je aku... bukan kutuk pun, cerita je.. dah mase tu Man U lawan ngan Chelsea kan.. kalau lawan ngan team lain pun, aku bercerita jugak..haha..cuma ngan Chelsea cerita lebeyyyy skit sebab musuh tradisi kan..huhu..

ok dah, lupakan hal tu..sekarang aku dah berbaik dah pun ngan dia..siap jadi jiran depan umah lagi..hikhik..ampun ye man, aku tercerita pasal ko..:)

ni pulak kisah semalam.. Man U lawan Wolverhampton Wanderers..Man U menang 2 - 1.. dua dua gol J.S. Park yang gol kan..cayalah..huhu. aku dapat tau resultnye pun dari kawan2 kat FB. terima kasihla yang bagitau tu.. pastu sembang2 la pasal Man U menang tu.. pastu kan.. ade la orang ni cakap.. tak taula dengki ke apa kan.. hehe.. Man U lawan ngan team sampah bolehla menang..huhu.. kalau ada fans Wolve kat sini, matikla aku..eh jgn marah aku..marah orang tu..:)

sentap aku dia cakap macam tu.. macamla sampah sangat kan.. aku tak tau dia sokong ape. adatlah kalah menang kan..

aku buat entry ni sebab baru lpas tgk result EPL semalam... Liverpool vs Chelsea 2-0, arsenal vs newcastle 0-1..

Liverpool lawan ngan team sampah ke yang dia boleh menang sampai 2-0 tu..;)

tu je nak bagitau..hehe..

congrates la utk Liverpool dan Newcastle yang menang ngan Chelsea dan Arsenal.. Bolehla Man U naik ke tangga ke dua Liga dengan 23 mata.. 2 mata di belakang Chelsea...tq...


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

4 comments:

p R i n c E S s _ N said...

perghh...1 family fans MU ni..caya beb...aku zero bab bola ni haa...

CikPuanMiera said...

huahua.
sampah pon sampah la.
ko hadooo? muahahaha.

u'll never walk alone.
weh!!
cyrus pon da ade baju liverpool
muahaha. budak2 zaman skg kan :p

eh eh. tp kite xde gado2 kan?
kan? kan?
emo lebey kot sampai nak gado2 bagai.
ahaha

honeysour's blog said...

N : hahaha..takpe, kalau nak minat bola, ko sokong Man U k..

ana aka miera : eh, kita tak gadoh... biasalah adat menang kalah kan..

comelkan jersey budak2 ni..tu yang aku sambar satu tu.. meround satu uptown shah alam carik baju Man U.. banyak kedai dah habis.. seb baik ade satu kedai tu tak habis lagi..huhu..

atty's said...

comey jer dani pakai baju bola..