Skip to main content

entry ni untuk yang minat bola sahaja =p


bila bercakap pasal bola kan, konfem bergaduh2 punye..hahaha..

bukan pengalaman orang lain, pengalaman aku sendiri..:)

sedia maklumkan..aku adalah penyokong tegar Kelab Manchester United. lama dah..tapi tak ingat start bila..yang pasti mase Park Ji Sung tu baru main ngan MU..hehe..tak le lama sangat pun..=p bukan aku je yang fan MU, hasben aku, adik aku ijai..dan terbaru, anak aku, dani..hahaha...
so, mane2 game Man U, akan ku sedaya upaya utk tgk walaupun mata akan rabak bila esoknya hari bekerja, gara-gara tgk bola..hehe..

tapi, game Man U lawan Wolverhampton, aku tak dapat nak tgk sebab aku balik umah mertua. kat sana takde astro nak layan bola. abah cakap, buat apa pasang astro, kalau mak ngan abah je yang ada kat umah..haha.. soalan psikologi tu..maksud dia, kalau umah tu ramai yang duduk, bolehla abah pasang astro..gituu..:)

balik pada gaduh2 sebab bola tadi..

teringat kisah 2 tahun lepas kot, aku gaduh ngan opismate aku sebab bola..kihkih..kelakar bila ingat balik. mase tu Man U lawan ngan Chelsea. resultnya Man U menang 3-0.. so, pagi2 esoknya sampai opis, aku buatla kecoh2 kat opis yang man U menang... oh ye, opis aku dulu ramai fans Man U. sekarang tinggal aku ngan ibuafiqah je dan juga PA bigbos aku, Ecah..dah tak semeriah dulu bila bercerita pasal bola.

sambung balik..

kebetulan mase aku tgh kecoh2 tu, si dia baru sampai opis tgh punch card.. ape lagi, dgr je pasal kelab dia kena kutuk.. tetiba dia bersuara, eleh, baru sokong Man U dah kecoh lebih..aku ni dari zaman2 dulu, takde hal pun.. hahahaha..dia sudah marah lah..=p

terus tak bertegur beb, adela dalam seminggu... hanginnn je aku... bukan kutuk pun, cerita je.. dah mase tu Man U lawan ngan Chelsea kan.. kalau lawan ngan team lain pun, aku bercerita jugak..haha..cuma ngan Chelsea cerita lebeyyyy skit sebab musuh tradisi kan..huhu..

ok dah, lupakan hal tu..sekarang aku dah berbaik dah pun ngan dia..siap jadi jiran depan umah lagi..hikhik..ampun ye man, aku tercerita pasal ko..:)

ni pulak kisah semalam.. Man U lawan Wolverhampton Wanderers..Man U menang 2 - 1.. dua dua gol J.S. Park yang gol kan..cayalah..huhu. aku dapat tau resultnye pun dari kawan2 kat FB. terima kasihla yang bagitau tu.. pastu sembang2 la pasal Man U menang tu.. pastu kan.. ade la orang ni cakap.. tak taula dengki ke apa kan.. hehe.. Man U lawan ngan team sampah bolehla menang..huhu.. kalau ada fans Wolve kat sini, matikla aku..eh jgn marah aku..marah orang tu..:)

sentap aku dia cakap macam tu.. macamla sampah sangat kan.. aku tak tau dia sokong ape. adatlah kalah menang kan..

aku buat entry ni sebab baru lpas tgk result EPL semalam... Liverpool vs Chelsea 2-0, arsenal vs newcastle 0-1..

Liverpool lawan ngan team sampah ke yang dia boleh menang sampai 2-0 tu..;)

tu je nak bagitau..hehe..

congrates la utk Liverpool dan Newcastle yang menang ngan Chelsea dan Arsenal.. Bolehla Man U naik ke tangga ke dua Liga dengan 23 mata.. 2 mata di belakang Chelsea...tq...


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
4 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…