Skip to main content

Beraya ke rumah ex-bos

ampun maaf dipinta ya..

gambar raya tak habis-habis lagi.. aduhaii.. layan ajelah ye.. tq..

hari sabtu lepas la ni. eh esok sabtu kan. dah seminggu la citer ni terperap. gambar dah aplod kat fb. citer kat blog belum menyusul..haha..sori ye korang.

dah berjanji-janji ngan Tuan haji. ok, tuan haji ni ex-bos aku kat tempat keje aku sekarang ni. umah dia kat Balakong. dia dah pencen. beliau sangat best. thats whyla kami kat Seksyen Wang Awam I ni masih keep in touch lagi ngan beliau.

aku g ngan Kak Izzah. bertiga termasuk dani. enady tak dapat nk ikut sekali sebab dia keje.

janji-janji ngan opismate lain dan tunggu kat depan bangunan melekung MOF ni. kul 10 pagi dah bertolak. awal kan..hehe..sebab tuan haji provide sekali ngan breakfast dan juga tengahari. menu feveret tiap-tiap tahun adalah nasi dagang. wow! nasi dagang hasil air tangan isteri tuan haji mmg sdap la. even aku jarang jarang sangat makan nasi dagang ni, tapi bila makan nasi dagang wife tuan haji, laju je aku makan..haa..bertambah tau..hahha..

gambar makanan tak sempatla aku nak amik. sebab menikmati betul nasi dagang tu kan.. kihkihkih.. lagipun umah tuan haji. segan sket nak bergambo gambo kan..tapi sebenarnya ok je. tuan haji ni sempoi ape..kan ecah kan..hehe (ecah adalah ex-PA dia)

dalam kul 12.30 kami minta diri dulu. masing-masing pecah ikut haluan sendiri. aku, kak izzah, dayan n dani pegi ke satu tempat yang mmg aku tak pnah pegi lagi.. hehe.. ape tu.. tunggguuu..
kami-kami yang pergi..:)

lastly, terima lah gambar tuan rumah..hehe..

terima kasih tuan haji. tahun ni lastla tuan haji kat sini. pastu nak pindah ke Kuantan katanya. Raya tahun depan ke Kuantan la kite ye..hehe..


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…