Skip to main content

hujung minggu kami

ahad..8/8/2010

(cantek tarikh ni..ade sape2 yang kawen hari ni? Selamat Pengantin Baru..dan juga anniverssary pada tarikh ini? haaa..baru teringat...ade member opis aku dulu, Shida..dia kawen tarikh ni..8/8/08...Hepi anniverssary Shida....)

bolehla nak apdet walaupun internet lembap macam siput tut. dani plak tengah leka main playmat dia...lehla curik2 apdet kan...

masak? jap lagi lah. tadi kul 9.30 tadi aku ngan enady dah bantai makan nasi lmak n minum teh tarik kat kedia mamak depan umah aku ni...so, kenyang lagi kot. kul 2 lbih kangla baru stat masak...lagipun enady sibuk ngan mancing dia..janji ngan aku nak balik sebelum kul 3 ptg kang. sebab ptg kang kami ade shootingggg..wuwu..sangat teruja...

menu hari ni simple je..ikan goreng + air asam + sayur campur (kobis bunga, carrot, kacang peas), so, takdela susah sangat nk masak...kacang je..hehe..

semalam sabtu, aku layan DVD je..enady keje...layan citer My Name Is Khan... sedih la citer tu.. patutla dia tak dapat tayangan meluas kat Malaysia ni. Citer nye berkisarkan peristiwa 11 September ari tu n pasal penduduk Islam di Amerika selpas peristiwa tu. tapi jalan cerita mmg best la.Hero Hindustan kita, Shah Rukh Khan jadik cam mental sket tapi bijak pandai... sape dah tgk citer ni?

jap lagi nak layan citer Papadom plak..tak sempat nk tgk citer ni kat panggung..kita layan DVD ajelah ek..

salam sayang dari aku n dani berdua kat umah ni...dani dah ngantuk tu, nak g tdokan dia jap..

tata..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
3 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…