ragam suami : dia kaki pancing


"ibu, kita dapat suami yang mmg gile mancing la ibu..huhu.."

aduhaiii...suamiku...

kasih sayang darinya untukku telah dibahagi-bahagikan dengan ikan2 ni..

uwaaa.. papa, mama dah kurang kasih sayang ni... =p

sekarang ni, asal ade mase terluang jer mesti dia nak g mancing...

dah tau dah taktik dia..

dia akan cakap elok2..sembang2 sampai tak hengat dah ade anak. haha.. ala. mase zaman bercinta dulu. pastu kan bila last nk habis ayat tu, dia akan cakap..

suami : ma, pa g mancing boleh tak?

aku : haaaaaa...tengokkkk... pandai ek.. ( sambil buat muncung sedepa )

suami : ala, papa pegi 2 jam je. baru rm10. papa balik keje kul 3 ptg... smpai umah kul 4, kul 6 papa balik la..

aku : tipu. ari tu cakap je nk balik kul 9 mlm, tapi kul bape papa balik? kul 10.30 kan..

suami : owhh tu sebab papa nak setting pancing tu..nk kemas2..

aku tak cakap ape..sentap dah.. pastu aku mulakan sesi drama air mata...hikhik... kali tu berjaya, tapi dalam banyak2 permintaan dia, sekali dua je drama aku berjaya tau tak.. tsktsktsk..

sekarang ni, aku tak berdaya nak kate ape dah. malas nk sentap menyentap, malas nak bertekak tekak. malas nak tarik muncung, malas nak gadoh2. aku hanya akan berdiam diri. bukan tak suka dia g mancing tapi kerap sangat la... nanti aku ngan dani kurang kasih sayang nanti. wakakakakkaka... alasan yg sama. sape ade alasan lain?

takdela, sebenarnya lebih kpd perasaan risaukan dia. ni mujurlah sekarang ni dia hanya mancing kat kolam. kolam ikan mmg berlambak kat area umah aku ni. nanti dah datang gile mancing dia ke sungai2, ke laut... mau aku tak risau weiii..uishhhhh... anak dahla kecik lagi..

aku takut jadik cam ibu aku dulu. ayah aku mmg kaki pancing. ceruk mane dia tak pegi. semua dia dah pegi. eceh..takdela semuaa.. tapi tempat2 femes utk kaki pancing mmg dah rase la mancing. pastu balik lewat2 plak tu... dulu manerla ade hp kan nak berhello hello ni kan.. kitorang adik beradik pun risau jugak. manerla tau jadik ape2.. bila ayah cakap ayah nk g mancing mulalah hati ibu dah tak keruan..hikhik... belum lagi sehari dah tanya bila nk balik..hehe...

ibu cerita, setiap kali ayah nk g mancing kan, ibu akan mintak RM10 sebagai upah kena tinggal. hahaha.. ibu ckp lagi, orang bila dah gile mancing ni mintak seratus hinggit pun bagi je..hahaha..

aku dah try mintak semalam... tau ensuami cakap ape?

"mama, papa g mancing kolam kat depan umah ni je tau. kalau mama nk carik papa, konpem2 dah jumpa kan..."

ibu, tips yang ibu kasik tu tak menjadikla...huhu..

sekian dari isteri kaki pancing. =p

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...