Skip to main content

tq zana aka adieyza

seb baikla ade pompuan ni tau...blogger gak...ni link nye...http://adieyza.blogspot.com/

alkisahnye,

aku kene hantar surat yang teramat penting untuk mesyuarat keesokan harinya...ade satu surat ni aku tertinggal...surat kepada Peguam Cara Perbendaharaan. dan aku baru perasan surat tu tak dihantar oleh pembantu pejabat dalam kul 5.45 petang...aduyaiii..mestilah orang dah balik kan...huhu..cam ne ni...

last2 aku try jugak naik ke Tingkat 7 nun utk ke Bahagian Undang2, masuk opis dorang..senyap je.dalam hati, alaaa adela orang adela orang..

sekali aku ade dgr bunyi ketuk ketak ketuk ketak..ala macam bunyi kita ngah taip keyboard tu...carik gak manela datangnye bunyi tu...sekali nun kat dalam bilik mesin ape ntah sempat gak aku jeling tgk bilik tu bilik ape...

huhu..cecece mula2 bagi salam la kan..tak sempat nk tanya soklan bilik PCP kat mane, aku dah terjerit panggil nama dia..eh Zanaaaa...hehehe...jumpa jugak akhirnya...

kami satu opis...tak penah berjumpa, dia selalu baca blog aku n aku selalu baca blog dia...pelik gak haku, g cafe ke parking ke tak pnah jumpa pun...tup tup terjumpa lak kat opis dia sendiri...

terus aku kasik surat mesyuarat tu kat dia utk kasik kat PCP nun...pagi2 tau kasik surat ni kat dia..hehe..dahla mintak tolong orang kan, peh tu siap suh pagi2 lak kasik..hehe..ampun zana...

kesimpulannya, banyak kebaikan bila blogger tegar satu kementerian ni...hehe

ade satu lagi blogger kat tingkat atas, tak ingat tingkat berape tapi ni link blog dia..http://errina85.blogspot.com/

to zana : tq banyak2 ya sebab tolong akak semalam...kalau tak sebab surat tu kita tak jumpa kan..hehe

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…