Wednesday, June 2, 2010

lamanye tak layan bowling

cerita hari ahad lepas...

hari berehat2 di rumah...

bila petang, masing2 rase macam bosan lak dok umah...dengan panas membahangnye kan...

enady yg decide nk main bowling...

waahhh, haruslah aku meloncat2 kegirangan kan...salah satu acara eh acara ke? =p belasahla..acara kegemaran aku...suke gila aku ok main bowling...

adela dalam 9 bulan aku tak main bowling..lpas enady dapat tau preggy, terus dia tak kasik aku angkat bola bowling tu..huhu...akibatnya, aku terlepas aktiviti tahunan Kelab opis aku kelab moneyfesto - kejohanan bowling yg mmg tiap2 tahun ade...

kitorang g main bowling kat alamande je...mase pegi tu ramai gile orang...kena tgu giliran...pusing2 dulu g carrefour..sempat gak aku rembat sweater utk dani..RM16.00 je...comel je baju tu..kaler kuning..nanti aku jaja kat sini..=p

dani yang baik gile ari tu, eh dani mmg selalu baik..means takde meragam la nk itu nk ini..ate, kecik lagi kan...kalau merengek pun merengek nk susu je...ape lagi, aku carikla tempat tersorok sket kat bahagian baby tu, aku feedingkan dia kat situ je..hehe...

dua bowler yang agak hebat pada mulanya...enady, fes baling terus strike ok...huhu...tercabar lak rase...

kami....

dani mase kat bowling tu, memula agak ganas sket...ganas means asikla merengek2 nk berdukung...last2 aku sumbatkan sooter tu...

nak tdo rupanya dia..hhuuhu..ngantuk yer sayang...
kawasan yg sangat bising tu pun dani leh tdo lena..guddd..

hahahah..P for papa, Z for Zainuddin n M for mama...tgk enady, fes2 dah strike...aku takde strike pun game fes...tapi aku tetap juaraaa!!!..hehe..dorang tu gaya je lebih, cakap bukan main lagi tapi bolanye ke longkang..hahaha

aksi perempuan yang sudah berkurun tidak memegang bola bowling...abaikan perut aku yg buncit tu..enady saje tau amik gambo aku dr tepi...perut org lpas bersalin mmg macam tu, jenuh dah makan jamu n sapu minyak bagaii tapi tak surut2 gak..gayanya macam pregnent 2 bulan...kahkahkah...

game kedua..aku masih mengatasi dorang..kahkahkah...seb baik ade jugak strike...huhu...
game ketiga tak daya aku nk main dah...jari udah sakit2...lama tak main, macam tulah jadiknye...=p

tapi takkan serik main bowling..percayalahhh..hihi..
papa, bila mau lawan mama lagi..hahaha..lariksssss...

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

1 comment:

Anonymous said...

hi ana...comey sgt ur son tu...but jgn selalu bwk dia kuar...bahaya kan skarang wabak H1N1 tu ade balik...baby mcm anak u tu nnt senang berjangkit...anyway take care k...