Skip to main content

lamanye tak layan bowling

cerita hari ahad lepas...

hari berehat2 di rumah...

bila petang, masing2 rase macam bosan lak dok umah...dengan panas membahangnye kan...

enady yg decide nk main bowling...

waahhh, haruslah aku meloncat2 kegirangan kan...salah satu acara eh acara ke? =p belasahla..acara kegemaran aku...suke gila aku ok main bowling...

adela dalam 9 bulan aku tak main bowling..lpas enady dapat tau preggy, terus dia tak kasik aku angkat bola bowling tu..huhu...akibatnya, aku terlepas aktiviti tahunan Kelab opis aku kelab moneyfesto - kejohanan bowling yg mmg tiap2 tahun ade...

kitorang g main bowling kat alamande je...mase pegi tu ramai gile orang...kena tgu giliran...pusing2 dulu g carrefour..sempat gak aku rembat sweater utk dani..RM16.00 je...comel je baju tu..kaler kuning..nanti aku jaja kat sini..=p

dani yang baik gile ari tu, eh dani mmg selalu baik..means takde meragam la nk itu nk ini..ate, kecik lagi kan...kalau merengek pun merengek nk susu je...ape lagi, aku carikla tempat tersorok sket kat bahagian baby tu, aku feedingkan dia kat situ je..hehe...

dua bowler yang agak hebat pada mulanya...enady, fes baling terus strike ok...huhu...tercabar lak rase...

kami....

dani mase kat bowling tu, memula agak ganas sket...ganas means asikla merengek2 nk berdukung...last2 aku sumbatkan sooter tu...

nak tdo rupanya dia..hhuuhu..ngantuk yer sayang...
kawasan yg sangat bising tu pun dani leh tdo lena..guddd..

hahahah..P for papa, Z for Zainuddin n M for mama...tgk enady, fes2 dah strike...aku takde strike pun game fes...tapi aku tetap juaraaa!!!..hehe..dorang tu gaya je lebih, cakap bukan main lagi tapi bolanye ke longkang..hahaha

aksi perempuan yang sudah berkurun tidak memegang bola bowling...abaikan perut aku yg buncit tu..enady saje tau amik gambo aku dr tepi...perut org lpas bersalin mmg macam tu, jenuh dah makan jamu n sapu minyak bagaii tapi tak surut2 gak..gayanya macam pregnent 2 bulan...kahkahkah...

game kedua..aku masih mengatasi dorang..kahkahkah...seb baik ade jugak strike...huhu...
game ketiga tak daya aku nk main dah...jari udah sakit2...lama tak main, macam tulah jadiknye...=p

tapi takkan serik main bowling..percayalahhh..hihi..
papa, bila mau lawan mama lagi..hahaha..lariksssss...

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…