Skip to main content

jodoh kuat



hehe..

pagi tadi mase otw g ofis, bukak Hot fm terdengar la hot chat pasal jodoh kuat ni..mengekek ngekek aku gelak lam keta ok dgr fafau, fbi n AG berceloteh...

salah satunye, pasal ade sorang tu jodohnye kuat ngan kereta kesayangannya..kete ape tu tak tau lah...selama 14 tahun setia ngan kete tu..means takde tukar2 kete la...pastu si FBI ni menyampuk..tu setia ngan kete ke mmg takde duit nk tukar kete baru? hahaha...ade2 je...yg pasti mghiburkan...

pastu ade caller ni cakap jodoh ngan isteri dia kuat...selama 23 tahun dah bersama...pastu si FBI ni suh caller tu (kebetulan nama Fadhil) masuk meminang si fafau ni sebab org kater jodoh kuat bila nama suami same ngan nama bapa ..kahkahkah...seb baikla caller tu cakap ishhh tak kan kawen lagi...hihi..

best la layan topik2 yg dorang siarkan setiap pagi kat AM Krew..

aku pun terkenang (ishhh..terkenang lagi.asyik terkenang2 je minggu ni) zaman2 aku bercinta ngan enady dulu...

bukan senang ok...

maksudnya..banyak gile rintangan dan halangan yang terpaksa memerlukan kesabaran aku...akhirnya kesabaran aku mmbawa kami ke jinjang pelamin sehingga sekarang...

aku tak tau pun yang enady tu kepunyaan orang mase aku dah rase suka kat dia...bila aku dah tau, aku just layan tak layan jelah sebab girlfren dia mase tu pun dah sound aku, jgn cuba kacau bf dia..huhu..perit ok kena maki2 n tengking2 ni...

siapa sangka dalam pada layan tak layan tu, akhirnya aku kawen jugak ngan dia..hahaha..kelakar bila dipikir2 kan balik...ex gf dia sampai sekarang kot marah kat aku..masalahnye, bukan aku yg goda bf dia...bf dia yg carik aku..hehe...ingat aku terima ke mula2..takdenye...dah lama2 tu barula aku boleh terima dia...itupun betul2 konfem yg dia ngan pompuan tu takde ape2 hubungan...

maka kawenlah kami...hampir 5 tahun sudah usia perkenalan kami...usia perkahwinan baru setahun...

tulah jodoh kan...

insyallah moga2 jodoh ini berkekalan sampai bila2...;)


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
3 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…