Tuesday, June 8, 2010

jodoh kuat



hehe..

pagi tadi mase otw g ofis, bukak Hot fm terdengar la hot chat pasal jodoh kuat ni..mengekek ngekek aku gelak lam keta ok dgr fafau, fbi n AG berceloteh...

salah satunye, pasal ade sorang tu jodohnye kuat ngan kereta kesayangannya..kete ape tu tak tau lah...selama 14 tahun setia ngan kete tu..means takde tukar2 kete la...pastu si FBI ni menyampuk..tu setia ngan kete ke mmg takde duit nk tukar kete baru? hahaha...ade2 je...yg pasti mghiburkan...

pastu ade caller ni cakap jodoh ngan isteri dia kuat...selama 23 tahun dah bersama...pastu si FBI ni suh caller tu (kebetulan nama Fadhil) masuk meminang si fafau ni sebab org kater jodoh kuat bila nama suami same ngan nama bapa ..kahkahkah...seb baikla caller tu cakap ishhh tak kan kawen lagi...hihi..

best la layan topik2 yg dorang siarkan setiap pagi kat AM Krew..

aku pun terkenang (ishhh..terkenang lagi.asyik terkenang2 je minggu ni) zaman2 aku bercinta ngan enady dulu...

bukan senang ok...

maksudnya..banyak gile rintangan dan halangan yang terpaksa memerlukan kesabaran aku...akhirnya kesabaran aku mmbawa kami ke jinjang pelamin sehingga sekarang...

aku tak tau pun yang enady tu kepunyaan orang mase aku dah rase suka kat dia...bila aku dah tau, aku just layan tak layan jelah sebab girlfren dia mase tu pun dah sound aku, jgn cuba kacau bf dia..huhu..perit ok kena maki2 n tengking2 ni...

siapa sangka dalam pada layan tak layan tu, akhirnya aku kawen jugak ngan dia..hahaha..kelakar bila dipikir2 kan balik...ex gf dia sampai sekarang kot marah kat aku..masalahnye, bukan aku yg goda bf dia...bf dia yg carik aku..hehe...ingat aku terima ke mula2..takdenye...dah lama2 tu barula aku boleh terima dia...itupun betul2 konfem yg dia ngan pompuan tu takde ape2 hubungan...

maka kawenlah kami...hampir 5 tahun sudah usia perkenalan kami...usia perkahwinan baru setahun...

tulah jodoh kan...

insyallah moga2 jodoh ini berkekalan sampai bila2...;)


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

3 comments:

Kaklong @ Izan said...

Wah...kalau ex gf enady bc...sure...ada rs jeles skt...

yana said...

huhuhu aku pon peminat setia AM krew.. pg2 klu x dgr sorang dorang rasa mcm x best je nk drve g ofc.. tgh jam pon x rasa dgr celoteh fafau n FBI..

JIVEBUMZ said...

alhamdulillah moga kekal bahagia hingga hujung nyawa...