Skip to main content

Nza Wedding

hari ahad..

06062010

memang dah plan nk pegi ke Princess N punye wedding..plan asal aku akan pergi bersama suami...tapi last minute namanye naik untuk On Job Training kat tempat keje dia..aku dah rase macam alahaiii..macam mane ni...dah janji ngan N n kak ila nk jumpa kat sana...hurmm..seb baikla ade adik2 yg bolehla buat peneman...bukan ape, takut si kecik tu melalak plak lam kete kang, sape nk jaga..dah sah sahla aku yg kena drive kan...adik ipar aku, adik udin n ijai manela tau jalan umah yg nk dituju..huhu..

mula2 kul 12.30 tengahari tu gerak dulu ke kenduri kawen naka opismate aku ni, kak timah kat masjid Besi nun..alah, trademark baru Putrajaya adalah Masjid Besi. harap maklum...hehe..tak lama pun kat situ sebab nk g wedding N ni kat Bangi nun...pastu dapat plak khbar yang agak mendukacitakan, ibu mertuaku tak sihat...so, akak ipar n familynye nk balik kampung. enady n adik udin pun kena balik..omak eh udah rindu kat anak2nye...

aku?

knape aku tak ikut?

sebab ibu n adik2 aku nk dtang petang tu kul 5 dorang sampai kat bukit jalil..aku la yg kena amik dorang..seb baik ijai ade..leh tolong drive sebab dani dah merengek2 minta disusukan..

huh! hari yang agak kelam kabut semalam...

balik kpd citer kat wedding N...

sampai dalam kul 2.15 ptang...pengantin tgh bersanding...tgu jelah kat luar...seb baik umah N banyak pokok..so, bawah pokok jelah kitorang lepak...nk makan dah kenyang mase kat kenduri kawen anak kak timah tadi...lepak2 sambil tunggu kak ila...
ijai - dah boring kot tgu along dia ni bersembang..hehe

dani sampai tertdo2 tgu acik ila nye..hikhik

sweet couple! hehe..dani tu jgn kira..that's y couple..=p

dani yang tak banyak ragam...guddd anak mama..

doorgift..i like..cantek...

dani dah ngantuk kot mase ni..elok je dok kat acik ila dia...

SELAMAT PENGANTIN BARU NUR AIN NADIAH DAN MOHD FAIZAL...

cantek..!

kak ila pun tak lama dah tu..hehe..ada bakat la kak ila...gud!

hah! terjumpa plak ngan blogger tegar dan fames ni..ceera n ciput...
beso perut ko ye yank...


last capture : perkara wajib yang mesti buat bila kawan kawen..=p

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
4 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…