Monday, May 17, 2010

ku bawak lari susu2 ku..:p

nila kak ana n hasben, abg hazrin, ngan jasmin n ammar..lagi sorang anak nye si adam ntah mane...

ni kesah nye 12 may ari tu. baru ari ni berkesempatan nk apdet. bukan busy ngan anak tapi line tenet yang merapu meraban kat area umah aku ni..connect je putus...asikla putus...sampai naik fedup aku..huhu..
dani yg tak bnyk bunyi lm car seat tu..dapt ekon tdo la dia...

12 may ari tu letrik takde satu hari..eh takla satu hari, notis tulis dari pukul 10 pagi sampai 5 ptg..seb baikla kasik notis..gud tnb...

sehari sebelum tu, aku dah pening dah..mane aku nk bawak lari stok susu2 aku yang dalam peti beku tu..aduhaiii...nilah risikonye bila nyusu secara EBM ni...


seb baikla ade kakak sedara yang cantik lagi baik hati lagi sopan lagi budiman..hahaha..bukan bodek ye kak ana...kihkih..kak ana dok area bangi je kat seksyen 9 tu. kak ana ni anak kakak sulung kpd ayah aku, tapi lain mak...kira kakak betul la jugakkan. sebab satu bapa. :)
aku n jasmin, ank bongsu kak ana

kak ana offer aku stay kat rumah dia...aku cakap banyak ni nk simpan susu beku ni..dia cakp takpe..peti ais kak ana besoooo punyeee..hahaha..

on 12 may tu, aku pun gerakla ke rumah beliau selepas aku hantar ibu mertuaku ke bus stand USJ..kat situ sape yang nak balik pahang exspecially dr area shah alam, subang jaya, puchong nak balik ke temerloh, jengka, jerantut, mentakab...situlah bas nye..nama bas tu metro bas..

kalau tak sebab takde letrik kat umah aku ni, ntah bile la aku nk jejakkan kaki ke umah kak ana ni...senang je direction g umah kak ana ni..dani pun tak banyak bunyi..hehe..dapat ekon tdo je keje dia..:p
bila pasang tv je, asyik2 barney...haha...teringat si auni, anak jiran sebelah umah aku tu..pun same jugakk..suka pasang barney...sampai mak ayah tak boleh tgk citer lain dah..huhu...umur pun sebaya rasenye..2 tahun...

sampai dalam kul 10 cam tu la...ade tragedi mase nk masuk umah kak ana ni..biarlah aku n kak ana je tau..huhu..tapi lepak umah kak ana mmg besttt...sejukk je...main ngan anak2 dia...a bit nakal sket yg adam tu, tapi biasala budak2 kan..dapat la jugak aku tgk kak ana jadik hulk..hahaha...

sampai petang aku kat sana...makan tengahri disediakan...best..sedap kari ikan tongkol kak ana.huhu..karipap....bubur kacang...mmm..nyum nyum..asyik makan je...hehe...dalam kul 6 tu aku gerak pulanggg...

terima kasih kak ana....nanti datang umah nana yang tak seberapa ni pulak ye...:)

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

3 comments:

Puan Jiha said...

mang risiko la kan kalau time takde current..nasib baik hani ada cousin dok dekat2 aje

JIVEBUMZ said...

lor sian tak de karen plak.. amboi sedapnya dani tido kat sebelah mamanya tu..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

hoho..dtg bangi x gtau aku ponggg...