Skip to main content

"SweetBonda.Com 1st Giveaway.."

~STICKY MODE UNTIL 05 MAY 2010~

entry baru di bawah


Wow!! Hadiah utk pemenang pertama mmg impian dan cita-citaku..
nk cuba la masuk Giveaway ni..
mane tau rezeki ku n Dani dan juga berkat aku menyusukan secara ekslusif Dani...dapatlah Medela Harmony...aminnn...banyak dah aku dgr kebaikan medela harmony ni..sekarang ni aku stay guna Pureen...baru sekarang terasa sakitnya nippleku...mudah mudahan impianku tercapai...

sape yg nak join boleh juga...
korang klik sini ok..

" Saya adalah Sweet Bonda kerana syukur alhamdulillah tanggal 11 Mac 2010 yg lalu, setelah berjuang antara hidup dan mati, maka lahirlah seorang putera yang sangat comel dan dinanti2kan dalam hidup saya dan suami. Gembira, terharu yang sangat tak terhingga. Setelah 9 bulan saya mmbawa perut ke sana ke sini, selamat juga saya melahirkannya. Kami berikan putera itu nama Muhammad dani Emir yang bermaksud seorang pakar nisbah yang terpuji mudah mudahan pabila ia besar nanti akan mnjadi manusia yang berguna kepada agama, bangsa dan negara tak lupa juga kpd ibu bapanya. Kelahirannya membawa sinar kebahagian kepada saya dan suami. Kami sentiasa inginkan yang terbaik utknya. Maka dengan itu, saya telah membuat keputusan utk menyusukan Dani dengan susu ibu. Susu yang tiada tandinganya di dunia. Susu yang terbaik di dunia. Sesuatu yang sangat isitimewa Allah berikan nikmat kepada hambaNya. Saya akan pastikan bekalan susu sentiasa mencukupi buatnya sehinggalah umurnya 2 tahun. Semoga Allah permudahkan segala urusanku. Amin..."

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
8 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…