Skip to main content

takpelah hana


"eh.. marah ek? puji laki berpada-pada.. ko tu baru je kahwin.. pernah dengar tak macam2 cerita.. pasal perkahwinan ni.. cakap laki ko tu baik nau, sayang nau kat ko.. mana tahu diterbalikkan hati ke kan.. so, tolong lah berdoa agar dijauhkan semua tu.

btw, baru kahwin kan.. memang semua cun, lawa, baik, memahami, kemahuan dituruti..

ini bercakap melalui pemerhatian laaa... bukan nak kutuk.. tapi, kadang2 manusia kalau tak kutuk, tak faham.. =)

peace!! "

aku tak taulah ni ayat nasihat ke? ke dengki ke? korang boleh explen? aku tak kenal pun minah yg menggelarkan dirinya hana ni...kan dah buruk orang yg nama hana..hurmm..dia nasihat aku macam ade yang tak kena je..aku pun konpius...

permulaan cerite...
aku buat entry yg just nk tanya ok ke tak aku buat entry kisah2 cintan cintan aku ngan suami dulu...

n dia komen...

ko ingat ko artis ke? nyampah aku..

ok fine la kan...blog aku suka hati aku la kan...ko tak suke baca blog aku ko bleh blah puan hana oii..eh puan ke? macam puan..sebab pandai je dia advice aku bab2 rumahtangga ni...

aku buat lagi entry yg nk halau lalat tu..

dia komen lagi...

"hamboi.. komen yang best2 je nak ye.. yang tak best tak nak? apa laaa ko ni yana.. ko ingat percintaan ko ngan ady tu best sangat? tak da mananya? ko ingat ko sape nak suh orang baca kisah cinta ko..

baru kawin tak sampai setahun, dah nak kecoh2.. oii.. berapa ramai orang yang bercerai kat luar tu? pk laaa.. ko jaja lah sangat cite pasal laki ko.. bukan ensem pun.. hahahha.

syok sendiri..."

hahaha...aku macam dapat trace je sape yg komen ni...takpe takpe aku sedang pantau lagi...nama yana tu nama yg org selalu panggil aku sekarang ni...tau pulak tu aku baru kawen tak sampai setahun...guddd...rasa2 mcm tau..heeee...

aku tulis lagi entry pasal laki aku tu...

tak jemu2 dia balas...

haaa..komen yg kt atas sekali tu la....yg aku konpius..tu nasihat berbaur mcm marah je tu...

TAKPELAH HANA OIII,
mulut orang mane boleh ditutup2...katelah ape nk kate pun...umahtangga aku jgn ko nk sebok2..aku ade susahkn ko ke, ade pki duit ko ke aku kawen?...jaga umahtangga sendiri dulu, kalau ade la...sebelum nk advice org lain...

ayat last dia tu aku suke...bukan nak kutuk.. tapi, kadang2 manusia kalau tak kutuk, tak faham.. =)

faham ape eyhhh? faham jaga rumahtangga? pandai tul berkata-kata...salutelah kat ko beb..hahaha...lpas ko kutuk aku ni, konfemlah aku paham ek..=p..aku tak paham lagi ni..kutukla lagi...

dahla...malas aku nk pk pasal ko...tah pnh pk pun sebab ko takde kepntingan dalam hidup aku..bagi komen tak letak profile..sekadar nama je...TAKUT la tu...:p

ok papa, kalau papa baca ni...meh tgk wajah anak papa ari ni...nk tdo dah ni..
gud nite papa...nanti kita muah muah kat hp jelah, kang ade yg termuntah bagai lak kang kat sini...


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
12 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…