Thursday, April 15, 2010

takpelah hana


"eh.. marah ek? puji laki berpada-pada.. ko tu baru je kahwin.. pernah dengar tak macam2 cerita.. pasal perkahwinan ni.. cakap laki ko tu baik nau, sayang nau kat ko.. mana tahu diterbalikkan hati ke kan.. so, tolong lah berdoa agar dijauhkan semua tu.

btw, baru kahwin kan.. memang semua cun, lawa, baik, memahami, kemahuan dituruti..

ini bercakap melalui pemerhatian laaa... bukan nak kutuk.. tapi, kadang2 manusia kalau tak kutuk, tak faham.. =)

peace!! "

aku tak taulah ni ayat nasihat ke? ke dengki ke? korang boleh explen? aku tak kenal pun minah yg menggelarkan dirinya hana ni...kan dah buruk orang yg nama hana..hurmm..dia nasihat aku macam ade yang tak kena je..aku pun konpius...

permulaan cerite...
aku buat entry yg just nk tanya ok ke tak aku buat entry kisah2 cintan cintan aku ngan suami dulu...

n dia komen...

ko ingat ko artis ke? nyampah aku..

ok fine la kan...blog aku suka hati aku la kan...ko tak suke baca blog aku ko bleh blah puan hana oii..eh puan ke? macam puan..sebab pandai je dia advice aku bab2 rumahtangga ni...

aku buat lagi entry yg nk halau lalat tu..

dia komen lagi...

"hamboi.. komen yang best2 je nak ye.. yang tak best tak nak? apa laaa ko ni yana.. ko ingat percintaan ko ngan ady tu best sangat? tak da mananya? ko ingat ko sape nak suh orang baca kisah cinta ko..

baru kawin tak sampai setahun, dah nak kecoh2.. oii.. berapa ramai orang yang bercerai kat luar tu? pk laaa.. ko jaja lah sangat cite pasal laki ko.. bukan ensem pun.. hahahha.

syok sendiri..."

hahaha...aku macam dapat trace je sape yg komen ni...takpe takpe aku sedang pantau lagi...nama yana tu nama yg org selalu panggil aku sekarang ni...tau pulak tu aku baru kawen tak sampai setahun...guddd...rasa2 mcm tau..heeee...

aku tulis lagi entry pasal laki aku tu...

tak jemu2 dia balas...

haaa..komen yg kt atas sekali tu la....yg aku konpius..tu nasihat berbaur mcm marah je tu...

TAKPELAH HANA OIII,
mulut orang mane boleh ditutup2...katelah ape nk kate pun...umahtangga aku jgn ko nk sebok2..aku ade susahkn ko ke, ade pki duit ko ke aku kawen?...jaga umahtangga sendiri dulu, kalau ade la...sebelum nk advice org lain...

ayat last dia tu aku suke...bukan nak kutuk.. tapi, kadang2 manusia kalau tak kutuk, tak faham.. =)

faham ape eyhhh? faham jaga rumahtangga? pandai tul berkata-kata...salutelah kat ko beb..hahaha...lpas ko kutuk aku ni, konfemlah aku paham ek..=p..aku tak paham lagi ni..kutukla lagi...

dahla...malas aku nk pk pasal ko...tah pnh pk pun sebab ko takde kepntingan dalam hidup aku..bagi komen tak letak profile..sekadar nama je...TAKUT la tu...:p

ok papa, kalau papa baca ni...meh tgk wajah anak papa ari ni...nk tdo dah ni..
gud nite papa...nanti kita muah muah kat hp jelah, kang ade yg termuntah bagai lak kang kat sini...


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

12 comments:

Nisa HEBAT said...

iskkkk (seriuos geleng kepala baca entry ni)

nisa sentiasa harapkan kak yana bahgia dgn famiy kak yana. ;) pedulikan la ape org cakap sbb kak yana je yg faham ape yg kak yana lalui kan... bahagia ke, sedih ke, rindu, marah, benci, just enjoy the moment. life is about everythg... chill!!

mAr@ZiEy said...

Kak..Hana Penyibuk tu mmg dengki kot ngan rumahtangga akk..yerlah..maybe la kan..rumahtangga dia tak sebaik rumahtangga akk kan..tu yg dengki semacam je..tu kot cara dia nak lepaskan amarah dia kat rumahtangga dia..kutuk rumahtanga org yg bahagia..hehehe..kelakar la si Hana Penyibuk tu..org camtu cetek pemikiran..bukan cetek akal da..hahaha..

Oppsss...Hana Penyibuk..jgn plak terasa ek..hehehe

CikPuanMiera said...

tgk gambo dani lg best..
pegi mam*** la hana..

xde kepentingan langsung dalam idop antara yana a.k.a nana a.k.a liyana n family..

kan.kan.kan

Puan Jiha said...

ayo..peliknya... sabar aje la

misha.w said...

dasatnye puan perempuan mcm tuh. kalau die tak suke nak baca, tak payah la bukak blog ni kan. pegi main jauh2. syohhsyohhh..
kadang2 tak paham dgn org yg mcm ni, sukati la nak tulis ape, ko pon pegi la tulis ape yg ko nak kt blog ko. (aku plak yg emo).. hehehe.. sabar jek laa..

kasih said...

Biarla ana,apa org nk kata tentang umhtangga ko..ko dgn suami yg belayar..dia umpama laut yg cuba bergelora..abaikan,hidup kita pjg..kebahagian bukan terletak pd dia..tp pd pengemudinya.mungkin dia yg komen pedas tu..pernah alami keruntuhan ..tp tak layak juga pd dia utk hina kebahagian keluarga yg ko bina.kuatkan semangat..tetapkan hati..kebahagian pd hati kita yg menciptanya.

Mommy Marissa said...

yana, sabar je la.. org klau dengki mmg bebakul2.. dia perfect sgt ker? naek emo lak aku membaca nye..

JIVEBUMZ said...

sapa la umat tu..

buat tatau jer lah nana

tak payah pening2 pk biar la dia..

✿ YaYa ✿ said...

isyhh..
plik nyer hana tuh..
akak sabar jew lar eh..
mnusia mcm tu mmg x bguna..
snang2 jew ckp mcm tuh..
hmm..

n.a.n.i.e said...

ape kes minah tuh.. meroyan ke hape.. lalat nih kasik racun je..

::ainbutterfly~ said...

cutenye dani..senang cite je kak nana..ORG YG KOMEN TU CEMBURU HASAD DENGKI..DALAM HATINYA ADE RASA TAK SENANG DGN KEBAHAGIAAN ORG LAIN..DAH PENUH TITIK HITAM DLM HATINYA BILA BUAT MCM TU KT ORG LAIN..MOGA HAMBA ALLAH TU DIBERI PETUNJUK OLEH ALLAH..K NANA PN TAU SAPE RASENYE KAN..YG PENTING K NANA HAPPY DGN FAMILY SKRG..TAK SUSAHKAN HIDUP ORG LAIN..ANGGAP JE MAKHLUK CAMTU LALAT YG NK HINGGAP KT MAKANAN K NANA..TEPIS JE..LAMA2 DIA AKAN SEDAR HAKIKAT SBNR HIDUP NI..TAKKAN KEMANA KALAU HATI PENUH HASAD DENGKI KT ORG LAIN..MOGA KITA DIJAUHKAN DR SIFAT TU..

DiDa BumBLeBee said...

aiyohh org mcm ni mmg ramai..insya Allah ur marriage & family akan bertambah2 happy di sebalik dugaan ni amin :)