anugerah terindah


petang2 macam ni tetiba ade idea nk coret2 kat blog ni...
rasa macam dah lama tak tulis ape2..padahal baru je bape hari..hehe...
aku nk jadi blogger tegar weyyy..tolong kasik idea bila aku ketandusan idea..helpp~~


baru lpas nyusukan Dani...
BF Dani is a pretty awesome moment dat i've ever had in my life..
x tau nk ungkpkn betapa indahnye being a BF-ibu..
i do lurve the way Dani sucking my breast..
sgt mendamaikn..
lbh m'buat ku rasa sayu bile melihat Dani tertido kekenyangan di pangkuanku slp mnyusu..
Ya Allah, betapa indahnya mnyusukn ank!!
dan setiap kali aku mnyusukn Dani, aku x berhenti2 berdoa agar Dani jd anak yg soleh, bijak & b'guna..

sebelum mengandung lagi aku mmg berhajat utk BFkan anak sendiri....
tambah2 sekarang ni banyak cara dan kaedah utk BFkan Baby bagi mommy yg bekerja kan...
tgh pantang ni mmg banyak susu...
sampai aku tak larat nak pam...
kalau aku Bfkan Dani sebelah kanan, mesti kat sebelah kiri meleleh mmbasahi baju...
mase tulah aku pam susu...
selalunya malam2 hari aku pam...
siang aku tak pam susu sebab nanti susu tak banyak..tu teori aku la..hehe...
lagipun, org cakap pam susu ikut jadual...kalau tak ikut jadual means main pam je sesuka hati, nanti susu jadi tak banyak dan nipple akan sakit...

aku berharap aku akan dapat BF kan Dani sehinggalah umurnya 2 tahun...
aminnn..

Para ibu hendaklah menyusukan anak-anaknya selama dua tahun penuh, yaitu bagi yang ingin menyempurnakan penyusuan. Dan kewajiban ayah memberi makan dan pakaian kepada para ibu dengan cara ma'ruf. Seseorang tidak dibebani melainkan menurut kadar kesanggupannya. Janganlah seorang ibu menderita kesengsaraan karena anaknya dan seorang ayah karena anaknya, dan warispun berkewajiban demikian. Apabila keduanya ingin menyapih (sebelum dua tahun) dengan kerelaan keduanya dan permusyawaratan, maka tidak ada dosa atas keduanya. Dan jika kamu ingin anakmu disusukan oleh orang lain, maka tidak ada dosa bagimu apabila kamu memberikan pembayaran menurut yang patut. Bertakwalah kamu kepada Allah dan ketahuilah bahwa Allah Maha Melihat apa yang kamu kerjakan. al-Baqarah 233

kpd anakku Muhammad Dani Emir bin Ahmad Zaidi.. seandainya satu hari nnt Dani t'baca coretan mama ini..ketahuilah sayang bahawa MAMA TELAH HALALKAN SETIAP TITIS SUSU IBU INI UNTUKMU..tiada harta yg lbh bernilai yg mampu mama bagi melainkn susu ibu ini..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
2 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Tanda-tanda nak bersalin

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP