Skip to main content

review movie : Niyang Rapik


hikhik..ampun ampun wahai korang...
aku dah tertengok citer ni..hehe..
ramai yang bising2 kat aku....ko tgk citer ni? weiii..ko terberanak kang weii...
hehe...ampun maap dipinta...
aku yg mmg teringin sangat nk tgk...
bukan senang aku teringin2 nk tgk citer melayu..hahaha...
selalu aku tgu org tgk dulu baru aku g tgk, movie malay la..
tapi kali ni aku yg beria2 ajak enady g nonton...
sebab mmg konfiden best...
dan akhirnyaaa..mmg berbaloi2 tiket RM10...


sumpah weiii, citer ni besttt...rugi sape tak tgk....
klako pun ade, seram pun ade, sedih pun ade..
part2 yg seram tu awal2 aku dh nyorok bawah ketiak enady..hahaha..tu melampau..bukan la bwh ketiak...bawah lengan je...erkkk...bukan dah dekat ke ngan ketiak tu..huhu...dah..abaikan...

selain citer ni best...aku suke sebab ade Fizz Fairuz (Zack)...waaa..comel betul dia..
tapi sayang..part dia tak banyak..sebab dia awal2 dah meninggal sebab kena buatan org...penyakit busung...
fizz ade time flashback2 je...
lagi satu, cite ni hidup sebab watak Shaheizy sam (Zizan) tu..
hahahaha..memang sengal ok dia ni...
part tu seram jadik tak seram sebab peel dia..hahaha...

ingat lagi ayat dia yg sengal tu...eh bukan lawak sebenarnya tapi..ntahla....

" ko la masuk dulu, ko kan ade tangkal!"

hahahahaha...satu panggung gelak ok...
mase tu dia tgh cakap ngan Zed zaidi ( saiful )

watak awal ashaari ( amir) ngan kamal adli (helmi) pun best jugak...
cerite ni mmg bukan yg macam citer seram yg dulu2 tu la...
yg ngarut2 tu...
citer ni besttt..diulang..best ok!....
g la tgk....

semalam mase aku booking on9 tu, tak penuh lagi...
sekali bila masuk panggung, mak aihhh..sampai kerusi yg depan sekali pun ade org duduk..
hah! mendongakla ko..

last kot aku tgk wayang sebelum deliver...
tapi 11 mac ni ade movie yg macam best jugak bila tgk gezet dia..
hehehe...V3 samseng Jalanan...
agak2 sempat tak aku tgk...

♥ honey ♥
9 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…