pengalaman bersalin


hai sahabat2 blogger ku...
alhamdulillah, hari ni hari ke-5 aku berpantang dan dani juga berumur 5 hari...

alhamdulillah, aku sihat, dani pun sihat...cuma tadi check jaundis kat klinik kg. gajah ni,
dani terkena jaundis sket...10.4 mg..patutnya normal 10 mg ke bawah..alahaiii..nangis aku mase tgk dani kena cucuk kat tumit tadi...tak tahn aku...hari rabu ni kena dtg lagi utk follow up jaundis dia...harap2 takde ape2 la...

ok...
ramai yg tanya pengalaman bersalin aku macam mane...

rasenya dah tau kan nape aku kena bersalin awal...sebab darah tinggi aku tinggi dan gula dalam darah aku pun tinggi...terus doc kat hospital putrajaya tu suh aku masuk wad malam selasa tu...
dan esoknya aku akan diinduce...

takut gile ok mase aku kemas2 barang nk masuk wad tu...tapi aku gagahkan jugak la...redah ajela kan, kalau tak nk tgu bila lagi...dah call semua2 yg berkenaan...ibu aku pun terus amik bas kul 8 mlm utk dtg Putrajaya...

akhirnya kul 8 malam aku masuk wad....berdebar2....yg tak bestnya, hospital putrajaya ni hasben takleh tgu...huhu..sorang2 la aku kat wad tu...

esoknya kul 7.30 pagi, aku diinduce....huhu..kena seluk ok kat tempat tu..tak suke part yg tu....
masuk ubat n nurse suruh bring je selama 1 jam utk kasik ubat tu jalan....mase tu jalan baru bukak 2cm...

lama tgu...tak sakit2 jugak...akhirnya aku diinduce utk kali kedua...pada pukul 1.30 ptg...mase tu baru aku terasa sakitnya...rase sakit perut yg memulas...tapi tak lama..sekejap sekejap...perut pun mengeras je...berterusan...

pukul 10 malam, doc nk cek jalan lagi..huhu seluk lagi dan doc kater baru bukak 3 cm...n doc decide utk pecahkan air ketuban tu...mase dah pecah air ketuban tula yg aku rase sakit sangat2....dan aku disorong ke labour room...

sepanjang nk ke labour room tu, Ya Allah..rase sakitnye, hanya tuhan jelah yg tahu...lagi maha hebat skitnya dari sakit senggugut dan food poisoning...

mm..nanti sambung..dani dah bangun..:)

♥ honey ♥
Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...