Skip to main content

pengalaman di tempat kerja

salam pagi semua..
semalam ke bile ke.. on the way nk ke opis...bukak hotfm..topik pd pagi ni adalah suka ngan kerja tapi tak suka ngan rakan2 kerja...camno tu kan...

tapi aku pecaya...itu adalah pengalaman mase mula2 bekerja..macam aku jugakla...aku memperoleh 2 keadaan yg berbeza...di mana satu mase aku bermula sebagai minah kilang dan satu lagi sebagai penjawat awam..

hahaha..dua2 pengalaman tu mmg mendewasakan aku dan mnjadi kenangan sepanjang hidup..

mase aku mula2 melapor diri sebagai operator pengeluarn di sebuah kilang di Shah Alam...aku sangat suke kerjaku..aku ingatkan post sebagai operator pengeluaran tu kena duduk kat line...tapi rupanya tidak...atas kontrak saje aku diletakkan atas jawatan operator pengeluaran..hakikatnye tidak....aku harus mmbuat kerja2 admin..maknenye menolong kerani yang sedia ada mmbuat kerja2 admin..atau lbih mesra dipanggil..assistant clerk..aaa..camtu...

aku n sara bersama bos2 besar department aku..

buat kerja-kerja opis..
aku n sara

agak susah mensesuaikan diri di tempat kerja..tambah2 di kelilingi oleh gender yg berlainan..hikhik..semua lelaki la..aku ngan Sarah (Clerk) saje yg perempuan...sedia maklum, yg lelaki mmg suke tgk perempuan kan..haha.sape yg tak setuju statement itu mmg bukan lelaki..hiks=p..mmg rimas bila sentiasa diperhatikan...sampai aku rse nk berhenti...tapi nasib baik ade 2-3 orang abang(hiks) yg mmg baik hati...sentiasa kasik motivate kat aku...supaya abaikan org2 tu dan sentiasa tingkatkan usaha dlm mmperbaiki mutu kerja...dan aku berjaya!...sehingga dinobatkan pekerja cemerlang pada bulan april 2006..huhu..
saat dinobatkan pekerja cemerlang bulan april 2006 oleh CEO ketika itu...
assembly setiap bulan hanya dibuat dia kantin saje...
thats y la nmpak tempat aiskrim tu ngan roti2 kat blakang tu...
berape kerat je staff pompuan kan..

akhirnya, berkat kegigihan aku bekerja sepenuh jiwa dan raga..ceh!...aku dinaikkan pangkat dan gaji sebab Clerk lama, sara berhenti kerja...dan aku dapat assistant juge, Siti..hihi..
betapa kurusnye aku dulu..huhu..

selama setahun je aku pegang jawatan Clerk ni...lpas tu aku dapat offer government...
sayangnye nk tinggal segala2nye kat kilang ni..termasukla enady..hikhik..mase tu kami belum bertunang dan kawen...bercintan cintun je...

pengalaman di tempat kerja kedua nanti2 aku sambung k...tk larat nk taip panjang2 dah ni..

♥ honey ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…