alergik sebab ape ye?

aku telah mendapat alergik!!!...
sebab ape..aku kurang pasti...
gatal2 pada kulit bahagian kaki yang teramatlah gatal...
sampai aku rase mcm nk kerat je kaki...(dlm ati je)
gatal2 ni terjadi lpas je aku pulang dr kampung kira2 2 minggu lpas...
mula2 gatal skit2 je...
tetapi akibat gatal yang tak tertahan, aku garu habis habisan..
akibatnye lagi...ianya telah merebak ..merebak dan terus merebak..

dah pegi klinik...sampai habis dah ubat krim tu...
mmgla baik...tapi tempat lain pulak yg gatalnye...merebak..
doktor cakap , aku alergik...
doktor lain cakap, itu adalah sebab hormon...
ke ade sebab lain? bila pregy je kena macam ni?

betapa seksanya aku nk tdo malam...
kejap2 terjaga..mmg tak nyenyak...
sian kat enady yg turut terjaga bila aku terbangun...

enady yang rajin sapukan tiap2 kali aku nk tdo...
tiap kali sapu ubat, tiap kali tulah, airmata aku menitis...
sebab aku takleh nk sapu sendiri...(keadaan perut yag makin mmbesar menyukarkan aku utk tunduk)
sian kat dia yang hari2 remind kat aku : mama, meh sapu ubat dulu..(walaupun kdg2 aku saje buat2 lupa utk sapu ubat dan terus tdo)
thanks sayang...

sekarang dah 2 minggu gatal2 ni tak baik2...
macam2 ubat dah aku try...
perlukah aku minta air penawar utk ilangkan gatal ini?

♥ honey ♥
Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...