Checkup 30 minggu


pagi tadi checkup 30+ minggu...
ditemani suami..best sket, ade teman nk sembang...nk ngade2 pun boleh..haha
macam biasa BSP harus kene buatla kan...

review checkup :

Hb ~ naik lagi..alhamdulillah...dr 10.3 gm ke 10.7 gm..harap2 next 2 weeks naik lagi sampai 11.0 gm

berat badan ~ tang ni, ntah bilala aku nk turun..hikhik..naik lagi sekilo point 2..jadik 87kg..uwaaaa..sudah 87 kg....

urine ~ blue...

jantung baby ~ aktif...(lately ni kul 3 ptg je dah habis 10 kali dia kick perut aku..selalu dalam kul 6.00 6.30 baru habis...bagus anak mama ni..aktif)

tinggi rahim ~ 30cm...aku tanya nurse, tak besar sngt ke perut saya ni...nurse ckp..tak..perut ok..tak besar..kulit perut awak ni yg tebal sebenarnye..hahaha..gitu pulak dah..hikhik...

BSP ~
fasting : 5.6
post breakfast : 6.8
post lunch : 6.5
post dinner : lom tau lagik....malam kang kul 8 pm baru amik darah...

( huhu..tinggila pulak bacaannye minggu ni..mmm...kena ikut menu diet ku yg mase mula2 buat BSP dulu la...)

lpas habis check up di KD Desa Putra tu (KD adalah short form for Klinik Desa), aku kena pegi KK Dengkil ( KK - Klinik Kesihatan ) utk jumpa doktor dan amik ubat kakiku yg gatal2 ni...

kakiku..alhamdulillah dah kurang gatalnye...cuma bengkak je tak ilang2...
malam tadi aku try berubat cara tradisional pulak...mmg surut dah...alhamdulillah...


♥ honey ♥
Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...