Skip to main content

keteku break down

ptg tadi mmg aku bernasib malang..
huhu..
dahla kunci kete aku kak N terbawak balik..
macam mane bleh tak pasan plak..
kak N dah nk sampai umah kot, baru aku teringat..
ampunkan ana wahai Kak N...ana lupe la..
maaf sangat2...
takut husband dia marah je..

jauh aku berkejar..
ingat sempat la nak amik kunci..
maaf ye kak N...
rase bersalah gile ni..

alkisah nak baliknye pulak...
boleh tak kete lak takleh stat...
nak kate battery kong, tak kot sebab alarm stil bunyi dgn kuat...

mujurla ade penyelamat...
bosku, ciksu dan juga faizul..
dorang baru turun ke parking..
pastu bila kitorang tolak keta...
ramai lak yg dtg tolong...
thanks banyak2 la..

aku dahla senak perut..
seabb makan banyak tadi..
kena tolak keta plak..
last2 kena marah..hahaha..org pregy takyah nak tolak2..
itula kate kak Rock..pegawai yg baru kenal tadi...
thanks kak rock kerna membantu saya..

aku bawak kete dgn lajunye sambil pasang emergency lamp...
tgh bawak...tetiba boleh plak enjin mati lagi kat tgh2 trafict light
adooiiila..
kelam kabut aku idupkan enjin..
masuk gear 2 dan jalan..
alhamdulillah..berjaya dihidupkan...
tiap kali ade corner of kos la kena slow kan kete kan...
dan dan tu la matinye...
dahhla dri opis aku tu sampai umah banyak trafic light ngan corner2...
adeii la...

bukan aku tak tepon enady
tapi dah ade org tolong idupkan enjin kete..aku cakap takyahla datang..
tgu kat umah je..

sampai2 umah, enady dah standby untuk bawak g bengkel...
kena marah lak tu..
sentap aku jap..
manela aku tau kete tu full injection..
yag tak bleh nak usik2 battery..
nanti setting dia lari...
patutla aku tgk kat jam lam keta tu dah 00:00
huhuuhu...lantak...
majuk kejap je sebab...
esok aku kena tinggal sorang2
2 hari lak tu...huhu..
tu nanti aku citer k..



nilah penyelamat..
sebelum ade beberapa org lagi yg dtg membantu...
thanks ciksu, faizul, kak rock dan ade sorang lagi, aku tak tau nama...
tapi muka aku ingat la...
tima kasih banyak2...

♥ honey ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…