Skip to main content

tag kawen


tag from ana aka miera

How old are you?
umur saye 25 tahun..

Are you single?

saye dah bertunang..=p


In what age do you think you will get married?
dapat capai target mase sekolah2 dulu...saya mahu kawen umur 25..


Do you think you will be married with the person you are with now?

yup..insyallah..

If not, who do you want to marry?

takde sape..dia sorang je..


Do you want a garden/beach or a traditional wedding?
kalau lah saya kaya dan banyak duit...i wishhh nak yg garden2 tu..huhu..


Where do you plan to go on a honeymoon?

dlam kepala ni teringin lagi nak g Langkawi n Pulau Perhentian..


How many (wedding) guests do you think you will invite?

sebelah saye, 1000 orang cukup kot..


Will that include your exes?
no problem..a bit..

How many layers of cake do you want?
4 layer..hehe


Do you prefer having the reception at a hotel or a simple place?

saye suke buat kat umah je...meriah sket..


When do you want to get married, morning or evening?

nikah lepas asar..


You’d rather have your reception outdoors or indoors?

both..


Name the song/tune you’d like to play at your wedding.

saye suke lagu2 pengantin..lagi nampak meriah..


Do you want a solemn ceremony or a light one?

tak kesah la ape2 pon, yg penting meriah..


Describe your ideal

sngat sayang saye, hormat sye n org tua, bila cakap tu tak pnah kasar..


Do you prefer fine dining or just the normal spoon and fork?

spoon n fork kot..


Champagne or red wine?

Say nop! haram..=p


Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
right after wedding..


Money or household items?

hehe..mateku dah terbayang2 duit..toin toin..


Who will pay for the bills?

same2 la..


Are you ready for married life?

of kos, tak lame dah pun..


Do you think you will still be a virgin until you get married?

hahahhaha...i want baby asap...ngehngehngeh


Will you always be true to your husband?
insyaallah..


How many kids would you like to have?

en.ady kate 3 cukuplah..yang pasti ade laki n pompuan..


A new house for a newly wed or an old one?

sementara ni umah sewa saje...


What kind of cuisine would you like for your wedding?

semestinya masakan melayu..

Will you record your honeymoon in a CD or DVD?

hikhikhikhik..tak kot...simpan dlm ati je...=p


Whose wedding plans would you like to know next?
jivebumz
nenekrock
prettydyana
cikian chumel
widydib


note : ok ana, selesai sudah tag ku..
4 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…