Skip to main content

EXAM @ ANGKASAPURI

Ni cerite semalam ek korang...
baru sekarang sempat nak apdet...
bos tade..hihihi..g meeting...
semalam yg macam korang tau...
aku g exam amali kat Angkasapuri nun...
utk post Ahli Fotografi B27..
pagi tu aku bertolak dari Puchong...
naik Federal nun...
pagi2 buta aku dah terpacak kat depan Angkasapuri...
amik pas pastu tanya Pak Guard kat ctu mane bangunan IPTAR lame..
dah park keta semua...
tgk jam awal lagi..
baru kul 7.30 pagi...
exam nye start kul 8.30 pagi..
exam nye bukan yg tulis2 tu...
hanya amik gambar je...
dia bagi 4 tajuk...
pastu tangkap la gambar berdasarkan tajuk tu..
ikut kreativiti masing2...
kawasannye hanyalah kat area Angkasapuri sahaja...
mase yg diberi hanyalah 2 jam..
8.30 pagi briefing...stat amik gambar kul 9.15 pagi...

seronok jalan2 dalam Angkasapuri tu...
walaupun penat...
panjat bangunan, turun naik tangga...bukit bukit...
adohaiii...hilang 5 kg kot berat badan aku ni..hihihi...

dah tngkp gambar...tinggal satu tajuk je lagi ...
Satu malaysia...
huhu..susah sket tajuk yg ni...
yelah, kna co-operate ngan org kan...
mesti ade org melayu, cina n india...
yg menggambarkan Satu malaysia...

mase tinggal 15 minit...
nak tau aku g terjah mane...
hahahahah...
aku g terjah masuk dalam KOnti Radio2 RTM tu...
Muzik fm, KL fm, Selangor fm, Minnal fm, Asyik fm...
banyak2 lagi la...ai fm...
best gile...
first time masuk kat konti radio2 tu...
tapi aku tak bape knal la ngan DJ2 kat ctu...
heheh..kalau Hot fm haruslah knal kan...
hahahah..tak patut betul...
pelakon yg aku terserempak pon dengan Shaharuddin Thamby...
itupun tak nak senyum ngan orang.. aperla...
pnat aku senyum...tapi takpe, bukan aku minat sangat kat dia pun...

Konti radio Minnal FM...
aku sangat teruja tauuu....
ni konti radio Voice of Malaysia...
yg hanya boleh dengar kat Internet shj...
untuk org2 Malaysia kat oversea nun...
best keje ngan akak ni..akak ape ke name dia...
Azilah rasenye...
nanti aku check balik kat web dia..
pengalaman yg tak dapat aku lupa la...
masuk konti radio2 tu...
dan orang2 dia pon best...
gambar2 nye aku tak dapat la sebab semua kat dalam filem yg nak hantar kat Pemeriksa tu...
sempat amik gambar ni je...

haa....mase exam ni jugak...
aku jumpa ramai giler junior2 aku dulu...
tapi yg ngam aku ngan dorang ni je la...
ade sorang tu batch aku, tapi sumbung betul...
mmg patut pun sebab mase kitorang satu kelas dulu dr Part 1 sampai Part 6...
mmg anti sket dengan dia ngan adik dia...
bukan aku sorang aje tau...
org lain pun..
dia ngan adik dia yg tak campur ngan bebudak lain...
lantak dia lah...

seronok gile ok jumpa dorang ni...

senior...yg duduk kat depan tu je senior aku...
junior yg lain ntah mane...
pompuan tu tau...cuma ala tomboy sket...
gambar mase Trip ke ULU Kenas...
satu Department pegi...
Dari Part 1 sampai la Part 6...
mase ni aku Part 6...

tulah serba sedikit aku punye report utk exam semalam...
harapan aku semoga aku dapat job ni...
huhu...



6 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…