Skip to main content

pengalaman cabut gigi

maaf sebab ni entry basi...
saya tak kira..saya nak aplod jugak...;)
ni cerite hari isnin last week...
kan saya g klinik gigi kat putrajaya untuk cabut gigi...
yang baju oren tu, adik laki saya aka ijai...
dia la yg temankan..kebetulan dia kerja malam ari tu...

meh nak citer pengalaman cabut gigi...
huhu...semua orang tak kira kecik beso tua mude,
kalau bercerite pasal cabut gigi, mesti ngeri je rase kan...
termasuklah saya...tapi bila pikir2 daripada saya menanggung sakit gigi teramat..lebih baik saya cabut aje gigi tu kan..sape setuju? hiks :p

saya sampai around 8.45 pagi dari puchong...
kna panggil ngan doktor dalam kul 10.00 la..
lame gile kan..penat tunggu..boring ijai tunggu saya, tapi dia mmg adik yg baik..hikhikhik

ok ok sambung cite...

bila no giliran saya dah kna panggil, saya masukla bilik no.17 tu...
ketuk pintu, bagi salam..tu semua nak ilangkan debaran di hati tau..
duduk n baring...
haaa..bermula dengan saat saya dibius 2 kali...
then kuar balik sebab doktor kate tgu dia kebas dulu baru boleh cabut...
tgu tgu n tgu dalam 15 minit..no saya dipanggil balik...

mase ni mmg debar gile...doktor dah pegang playar ~ camne ntah eja dia...
yg nurse tu dah pegang kepala saya..
doktor goyang2kan gigi saya,
tetiba saya tertepis tangan doktor tu...
sakiiiit sangat uolss.....doktor jadi heran, camner boleh sakit sedangkan dah bius...
pastu dia check2, rupenya ade kawasan yang tak kna bius tu, that y la sakit...
dan saya dibius kali ketiga.....
adooyyaiii...habis kebas2 mulut sampai air liur meleleh sebab tak leh nak gerak...kebas kan sebab kna bius...
lepak jap dalam 10 minit dalam bilik tu..,
then doktor dtg lagi utk cabut gigi saya...
kali ni mmg tak raser aper2 kecuali rase sakit sikit2 bila doktor tu tekan2 sket...
tak lama tu, tetiba...
aik doktor dah cabut gigi saya...
bila plak doktor tu tarik gigi saya tu...huhu...sampai terjatuh2 gigi tu atas baju saya...
doktor tu minta maaf saya kat saya then dgn syarat saya nak gigi saya...
hahahaha..doktor tu gelak aje...dia cakap nak buat batu rantai ek...hiks :p
thanks to doktor sebab cabutkan gigi saya, lega sket..taklah menanggung sakit lagi nanti...

opsss..lpas cabut tu, doktor siap kasik mc suh rehat hari tu...
opppsss..kpala saya dah penin2 plak..adooyyaiii...
nasib baik ijai ade, dialah yg tolong drive balik puchong...
sampai umah terus carik tilam..
nak baring nak baring...
sampai tetdo..sedar2 dah kul 5 ptg...
sekian cerite cabut gigi saya...hehehe...
jagalah gigi anda sebaiknya...:p
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…