Skip to main content

jom heboh bukit jalil

ni cerita hari sabtu 20 dec ari tu...
sori entry basi lagi...:)
kalau dikira2 dah 4 tahun saya ngan en.ady g jalan2 kat jom heboh bukit jalil ni...
pegi jom heboh yg kat tempat lain tak penah pon...
weols sampai lambat sket...
oh ye, ni cerita sebelum saya cabut gigi ek...
lpas asar bertolak..dalam kul 5.30 ptg weols sampai...
mase on the way tu dah ujan kat kat depan IOI Mall, Puchong...
bila sampai kat Bukit Jalil..belum hujan lagi...
so, saya siap2 bawak payung...takut ari ujan..
depan bukit jalil tu jangan citerla...sure jammed teruk punye...
ade cerite di sebalik saya tayang gamba sandal saya ni...
huhu, sandal tu baru ajer beli kat maydin malam tu,
esoknye bila pakai dah putus...
tak nampak ek..haa..meh saya fokuskan sket...
tu yg belah kanan tu, kan putus tu...
mase ni dah sampai dah setelah jauh berjalan dari parking keta...
en.ady la yg susah payah patah balik dalam ujan yg dah turun tu g amik kasut yg lain...
then saya pakai kasut yg ni...
yg sebelah tu kaki ijai...
ala, gelap la pulak kat depan kedai razlan kristal ni...
dia jual air aper ntah yang dalam botol kaca tu...
klaka sangat tgk gambar ni, event sekarang pon, mesti saya tergelak sensorang...
takleh tgkla gambo dia yang terkejut tu...
kan ke tgh ujan kan,
saya amik gambo pakaila flash sebab nampak gelap...
kakak ni ingatkan kilat kot..tu yg dia terkejut tu terus buat muka spastik..
hahahahaha..tergelak saya ngan ijai...sori yer kak...
taktau la pulak akak nak pusing blakang...hehe :p

see..ramai sungguh org kan...
mase ni time mahgrib ni,
sebelum weols terjah kat atas nun,
ijai n en.ady g surau jap, saya tgu kat luar aje sebab saya cuti...
dari jauh asyik ternampak plastik ijau ni je...
oooo..rupe2nye beg kat booth potato chips ni..
gambar ni saya tak edit ek, just klik saje...
malam tu tak mula lagi persembahan...weols dah kepenatan..
lagipun dah ujan lebat...
saya, en.ady n ijai...
ijai yang voluntere yg nak bawak sume beg2 ni...
booth hotlink
en.ady yang botak...
lpas tgk shuffle ni weols terus balik ke port klang...
sebab nak tdo umah ucu...
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…