Skip to main content

hepi belated konvo pada stim n men

akhirnya grad jugak sahabat baik saya dua orang ni...
stim dan men..merupakan sahabat baik saya maser buat diploma kat itm perak dulu...
kawan susah senang..hiks :p
dorang konvo semalam 2hb Dec 08..
"sori korang, aku tak dpt pegi.."stim n family dia..juga dgn awek nye, wan shafrina...

men n his family...juga ader awek nyer si siti musalmah berbaju biru...
hahaha.."siti musalmah"
ader cerita di sebalik siti musalmah tu...hiks :p
oppss men...nilah dia siti musalmah hang yang dulu dok carik ek...hehehe...
sebenarnya siti musalmah tu tak wujud pon...
maser diploma kat perak dulu, men ni ramai peminat tapi dia bolayan...
bukan tak suke pompuan tapi..pompuan yg ngorat dia semua terlebih cantik2 n seksi2..hahahha...
ye ker men...jawab sket..~ kalau hang baca blog aku la...:p
lelaki pon minat dia sebab muka dia jambu..hehehe...
tu yg bila kitorang gosip dia ngan minah tu minah ni..
dia cakap..dia nak carik yang name siti musalmah jugak...
hahahha...maksudnya..yg alim2 n warak2 sketla...
itu dulu...
tapi sekarang...who knowssss....
yang saya tau maser diploma dulu dia admire kat sorang pompuan tu...
tapi pompuan tu dah ader yg punyer...
bukan siti musalmah namenyer tapi sebab mukanye cam japanese lookk...
hahahah..sesape budak foto...korang mesti tau kan...
owhh..ni mak men...lame tak jumpa kan makcik...
dulu penah jumpa sekali aje...
tu pon men bawak saya, kak elly, as, n stim singgah umah dia kat kulim jap.....
maser kitorang g shooting kat penang...

aper2 pun...selamat berkonvo yer korang...!!!
dah dapat degree pon...
jgn lupe aku k...:P

secebis kenangan bersama stim n men...

1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…