Skip to main content

tag vol. brape ntah

saya ader banyak tag yang kena buat ni...

alohhhaa...

ni tag yg saya kena ngan kak irnie aka ibuafiqah


1. The person who last tag u is

..wawa aka misswawa


2. 5 Impression of her
... jujur,easygoing,ramah


3. Your Relation with her
...kawan seagama/blog


4. The most memorable things she had done for you
... saling mengingati satu sama lain

5. The most memorable things she had say to you..
... be good


6. If she become your lover, you will
... ekekekek...dia pompuan la...hiks:p


7. If she become your lover, thing she had to improve will be...
...say nop pls!!!


8. If she become your enemies, you will
... nangis la...tapi harap2 jangan

9. If she become your enemies, maybe because of
... entahla..takmo la

10. The most desired thing you want to do for him/her now is:
... nak jumpa n belanja makan n borak2


11. Your overall impression of him/her is:
... dia seorang yang best...


12. How you think people around you will feel about you?:
... ntah...happy mappy je kot...

13. The characters you love of yourself are:
... suka buat org ceria n pendengar yang baik


14. On the contrary, the characters you hate yourself are:
... cepat tension n suka nau nangis...


15. The most ideal person you want to be is:
... seorang yang berdedikasi dalam suma perkara


16. For people that care and like you, say something to them:
... terima kasih kerana menyayangi n taking care saya..saya juga menyayangi anda suma....kui2

17. Pass this quiz to 10 persons that you wished to know how they feel about you :

1. miera n knapp

2. jivebumz

3. sis lin

4. eita

5. prettydyana

6. yanieputrajaya

7. nenekrock

8.TSS

9. anuar

10.
yanti315


18. Who is no.6 having relationship with?
... NO


19. Is no.9 a male or female:
... lelaki


20. What is no.2 studying about?
... Diploma in ...alamak tak ingat la tapi bab2 komputer ni la...


21. When was the last time you had a chat with no.3?
... blog jer


22. What kind of music band does no.8 like?
... universal kot...


23. Does no.1 have any siblings?
... memang ada.


24. Will you woo no.3?
... tak la.


25. How about no.7?
... tak jugak


26. Is no.4 single?
... single rasernya...


27. What is the surname of no.5?
... dayana


28. What’s the hobby of no.4?
... edit2 gambo..hiks...


29. Does no.5 and 9 get along well?
... tak tahu la....


30. Where is no.2 studying at?
... politeknik ungku omar, ipoh


31. Talk something casually about no.1:
... jgn lupe aku tau...


32. Have you tried developing feelings for no.8?
... feeling sbg kawan jerrr


33. Where does no.9 live at?
... terengganu kot


34. What colour does no.4 like?
... kak eita, akak suker kaler aper ekk...


35. Are no.5 and 1 best friend?
... kawan satu opis dulu...sekarang...tak tau...kawan2 je kot...


There’s No 36 to 39...saya follow kak irnie..memang takder

40. Does no.1 have any pets?
... macam takde


41. Is no.7 the sexiest person in the world?
... erk....


42. What is no. 10 doing now?
...kat opis dia kot...hari ni kan ari kejer...kan kak yanti kan...
2 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…