Thursday, December 31, 2015

Sejukkan badan kat Air Terjun Batu Asah

Lepas dah berpanas-panasan kat Farm In The City tu kan, sambil-sambil dalam kete nak balik tu, dok plan nak g mane lepas ni... Pastu datang idea nak mandi sungai atau air terjun... Kat mana yang paling dekat yer...

Last-last decide la kat Kg. Kemensah nun, belakang Zoo Negara...

Balik umah jap amik dan buat apa2 yang patut, pastu gerak la dalam kul 3 ke sana... Nasib baiklah tak pegi Zoo, jemmm wooo kat depan Zoo tu, ramai sangat orang...



Sampai-sampai kawasan air terjun, kitorang pilih yang sama tempat masa aku pegi gathering UB dulu.. ala tak ingat nama dia... Tapi bestla situ, complete ada tempat BBQ, pondok, toilet, air terjun yang landai... sesuaila untuk budak-budak mandi...


Lama kitorang berendam, Dani awal-awal takut dia nak terjun dalam air tu... Boleh dia jerit taknak papa taknak papa... nanti ada ikan gigit... Kahkahkahkahkah.. kitorang bantai gelakkan dia.. yang dia dah menangis2 dah... Zara cam biasala... dia kan kakak.. hihi, berani! Taknak naik-naik... Dani dah nak balik tu baru dia berani... Taknak balik ko... siap cakap, nanti kita datang sini lagi ye papa mama... hahaha, baru tau kan... 


Kitorang lepak sampai petang, pondok tu takyah amik pun takpe tapi sajela amik kot2 budak2 ni nak tido kan, haghammmm pun deme ni tido.. syok berendam... kitorang tapau KFC, sedapla makan tepi sungai kan... hihi.. habis licin 9 ketul ayam...




Lepak-lepak sejukkan badan... kul 5,30 petang baru kitorang naik... Nanti boleh plan lagi dtg sini kita buat BBQ pulak... ngan Gen Uzir ke, ngan geng2 UB ke, ngan kawan2 lain pun boleh... nanti plan bebaik okey... :)

Sekian cerita cuti Maulidur Rasul dan Hari Krismas di tahun 2015... Esoknya hari Ahad tak keluar sebab bibik datang nak kemas rumah... :)



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

No comments: