Skip to main content

Casio Watches 2015

Sekarang ni semuanya hanya di hujung jari kan... Ada gadjets dan online banking memang sap sap soi jelah... Hihihi, debit kredit tu semuanya terpulang pada individu tu sendiri. Dah nama pun perempuan kan, memang takleh lari la dari perkataan shopping. Zaman dulu-dulu, g la merayap ke shopping-shopping mall... Zaman sekarang, agak-agak malas, on je lappy, paling malas, on je kat hp... Silalah shopping puas-puas... hehehe... Sekarang, lelaki pun dah rajin online shopping... So, istilah perempuan kaki shopping dah takleh guna sangat pada masa ni. Lelaki pun sama..=p

Pengaruh online ni sangat kuat bila adanya group kat Whatsapp, Wechat, Line dan macam2 lagi lah.. Hahaha, sharing is caring gitu... Benda baik harusla kita kongsi kan... 

Macam akulah, ada satu group kat Whatsapp yang we all share everything pasal shopping ni.. Kedai murah2 celah mana pun kitorang share tau. Baru-baru ni, salah sorang geng tu share dia shopping beli jam.. Woweee, memang berbaloi lah... Yang rasa taknak beli pun jadik terbeli tau...

Bagus jugak online ni, jimat minyak, tol bagai tu.. sebab kita memang nak fokus beli apa yang nak kita beli je. Kalau kuar pegi Mall tu, dah confirm la terbeli macam-macam kan... Mudah je shopping online ni, hanya beberapa klik, barang yang korang nak beli akan sampai depan mata dalam masa beberapa hari.. :)


Plan nak hadiahkan untuk orang tersayang sempena hari lahir? Ulang tahun perkahwinan? Ulang tahun couple? Ulang bulan bercinta? Hahahaha, macam-macam kita boleh create occasion kan kalau kita nak bagi hadiah untuk orang tersayang. Aku bagi idea ni, cuba korang try bagi hadiah jam Casio ni... Pilih-pilih, klik, bayar, pastu sampai pulak terus kat buah hati, suami, isteri, ibu, ayah or sesapa je kan... kira suprise lah tu, tak ke hati mereka ini berbunga-bunga... :)



Banyak website online shopping Malaysia yang korang boleh cari di internet. Make Sure pilih hanya yang boleh dipercayai sahaja. Kalau hendak cari jam tangan, aku akan pastikan butik online tersebut mempunyai jenama jam tangan terkenal Casio Malaysia!



Kenapa? Sebab jenama Casio Malaysia dikenali di seluruh dunia sebagai antara jenama fesyen paling popular yang menawarkan koleksi Casio Watches 2015 lelaki dan wanita online dengan pilihan yang cukup meluas.

So, selamat shopping untuk korang yang nak hadiahkan jam Casio ni kat ZALORA. Pastikan ianya berbaloi ok! ...:)


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…