Skip to main content

Kuih Keria Limbongan + Coconut Shake Klebang + Cucur Udang Alor Gajah

Kan ada kabo kat entry yang lepas... ada misi yang nak kena setelkan sebelum bertolak balik ke Putrajaya... hehe... http://honeysour00.blogspot.my/2015/10/ronda-ronda-kat-banda-hilir.html

Ni lah misinyaaa..

Semua Faz yang suggest :

- Kuih keria Limbungan
- Coconut Shake Kelebang
- Cucur Udang Alor Gajah

Tak larat makan dah sebenarnya, tapi sanggup tapau lah kan.. Hahaha...

Otw nak pegi Klebang, terjumpa tepi jalan kedai kuih keria ni... Sebab Waze Limbungan, ok satu jalan nak pegi Klebang.. wajiblah singgah kan... =p

Sedapppp giler! Perghhhh! Teringat2 ni.. Nyumssss... Korang wajib try kalau pegi Melaka ok...




Tapau je kuih keria tu...Makan dalam kete panas-panas... Berebut makan ngan anak2... hahaha.. Nyesal lak beli sikit.

Sampai dah kat Coconut Shake Klebang...Tak ramai orang time aku sampai tu... Lepas je kitorang duduk kat meja.. haaaa, ramai orang datang serbu...



Memang faveret Dani lah kan nasi lemak bungkus kecik2 comey ni...2 bungkus dia makan.. Pedas2 pun dia belasah...


Wajib order. Coconut Shake Klebang. This time aku datang eh sedapppnya... First datang dulu apsal rasa tak sedap?





Zara maacam biasala faveret dia kopok leko. Kopok leko depan INSPEN ni hari2 dia mintak suh beli.. Sampai tak lalu dah nak makan... hhaha, yang sebenarnya mamanya yg malas nak beratur panjang.. =p




Dah kenyang kat Klebang, last perhentian untuk jjcm... Cucur Udang Alor Gajah.. Aku ingatkan jauhhh la rupanya nak menyinggah ke sinun kan.. Rupanya, jalan pulang memang ikut jalan tu... So, menyinggahlah apa lagi... Tu pun tak larat dah nak makan, maka, tapau je lah kita...

Sedappp gak cucur udang dia... Unik sikit... Apa yang unik? korang kenalah terjah sendiri ok...

Gambo, nan hado sebab terlupa... hehehe.. ampun. gambo tunggu dalam kete je ada sementara Enady g beli cucur udang tu..

Sekian short gateway ke Melaka... :)

Nanti ada peluang lagi, nak datang lagi ke Melaka ni... banyak syurga makanan... Untungla sapa yang dok Melaka...

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…