Wednesday, November 4, 2015

Kuih Keria Limbongan + Coconut Shake Klebang + Cucur Udang Alor Gajah

Kan ada kabo kat entry yang lepas... ada misi yang nak kena setelkan sebelum bertolak balik ke Putrajaya... hehe... http://honeysour00.blogspot.my/2015/10/ronda-ronda-kat-banda-hilir.html

Ni lah misinyaaa..

Semua Faz yang suggest :

- Kuih keria Limbungan
- Coconut Shake Kelebang
- Cucur Udang Alor Gajah

Tak larat makan dah sebenarnya, tapi sanggup tapau lah kan.. Hahaha...

Otw nak pegi Klebang, terjumpa tepi jalan kedai kuih keria ni... Sebab Waze Limbungan, ok satu jalan nak pegi Klebang.. wajiblah singgah kan... =p

Sedapppp giler! Perghhhh! Teringat2 ni.. Nyumssss... Korang wajib try kalau pegi Melaka ok...




Tapau je kuih keria tu...Makan dalam kete panas-panas... Berebut makan ngan anak2... hahaha.. Nyesal lak beli sikit.

Sampai dah kat Coconut Shake Klebang...Tak ramai orang time aku sampai tu... Lepas je kitorang duduk kat meja.. haaaa, ramai orang datang serbu...



Memang faveret Dani lah kan nasi lemak bungkus kecik2 comey ni...2 bungkus dia makan.. Pedas2 pun dia belasah...


Wajib order. Coconut Shake Klebang. This time aku datang eh sedapppnya... First datang dulu apsal rasa tak sedap?





Zara maacam biasala faveret dia kopok leko. Kopok leko depan INSPEN ni hari2 dia mintak suh beli.. Sampai tak lalu dah nak makan... hhaha, yang sebenarnya mamanya yg malas nak beratur panjang.. =p




Dah kenyang kat Klebang, last perhentian untuk jjcm... Cucur Udang Alor Gajah.. Aku ingatkan jauhhh la rupanya nak menyinggah ke sinun kan.. Rupanya, jalan pulang memang ikut jalan tu... So, menyinggahlah apa lagi... Tu pun tak larat dah nak makan, maka, tapau je lah kita...

Sedappp gak cucur udang dia... Unik sikit... Apa yang unik? korang kenalah terjah sendiri ok...

Gambo, nan hado sebab terlupa... hehehe.. ampun. gambo tunggu dalam kete je ada sementara Enady g beli cucur udang tu..

Sekian short gateway ke Melaka... :)

Nanti ada peluang lagi, nak datang lagi ke Melaka ni... banyak syurga makanan... Untungla sapa yang dok Melaka...

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

No comments: