Skip to main content

Dinner With Icha Bam Bam.. =p

Masa aku kursus kat Trolak ari tu, dekat je la ngan umah adik aku si Ijai nun... Aku paksa dia datang hahaha, sebab nak jumpa Icha BamBam... anak buah aku satu-satunya sebelah aku la... sebelah Ady ramai... 7 orang semuanya...:)

Aku sampai Trolak dalam kul 5 lebih. So, ada masa free sampai pukul 8.30 malam. Then Ijai tunggu Fyqa balik keje terus shoot datang sini... aku tgk maps ada la dalam 14 minit... hihi.. Tapi Ijai bawak laju.. tiba-tiba call dah sampai...

Aikkk..

Hahaha...




Ya Allah Ichaaa.. Bambam sangat kamu ni tau... Lamanya Mak Long tak jumpa.. Last jumpa masa Ati Kawen bulan 2 ari tu kan...


Ijai culik aku bawak makan kat luar.. hehehe.. aku cakap jangan jauh2.. kang tak sempat nak amndi solat bagai...

Makan kat simpang 4 nak masuk ke Felda Trolak tu je... Dekat bebeno... hihi...



Ichaaa.. hehehe, dah besar ni takde masalah la nak buat dia gelak.. Sebab dia dah kenal orang... Ni Mak Long dia la, ofkos la Icha kenal kan... :)

Pandai dah sebut nama MakLong.. So clever Icha... Muah ciked...



Ijai belanja so kita order air jus.. Hahaha... Mahal sikit..=p


Kuewtiau Hailam. Lamaaa nak tunggu deme tu masak... Mujurla sedap.. berbaloi-baloi.. :)






Icha budak bijakkk, nak makan sendiri... hehehe, kacau umi makan yerp..

OK Ijai... Tq sebab belanja... Babai Ichaaa... Nanti Mak Long jumpa lagi tauuuu.... Love youuu...




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…