Skip to main content

Hari ke-6 @ Sarawak

Ok nak habis dah citer Sarawak aku... phewww *lap peluh*

Last day...



Peserta pun semangat gak dah nak balik.. Hahaha, ala korang baru 3 hari 2 malam.. aku ni 6 hari 5 malam tau... ecehh.. :)


Bergambar bersama Pengarah Penilaian Negeri Sarawak.


Akak ni keje banquet hotel ni.. Dia la yang serve makan minum kami... ada macam muka Zaiton Sameon tak? Sofia namanya...



 Last lunch at Riverside Majestic Hotel. Aku belasah amik udang banyak2...ngan lamb shoulder tu... sedappp...


Flight balik kul 5.45 petang. so ada masa lagi... Jalan-jalan la pusing-pusing carik sourvenior lagi.. mengabihkan duit dalam erti kata lain. =p


Nak menyeberang lagi? No no no dah la... semua dah beli dah.. Kek lapis Mira CakeHouse pun dah siap borong...


View from tingkat 8 Riverside Majestic Hotel...


OK nak balikk dahhh.. kerinduan tahap dewa dah ni... dani zara tunggu mama balik... dear hubs, wait for meeeee... kehkehkeh... drama sangat...

Beg penuh... dua-dua beg... bagpack dan luggage... tambah satu bag hand carry.. hambek ko... ingat kan balik dah ringan la sebab folder n stationary tinggal sana dah...huhu..



Kat airport Kuching... tengah tunggu nak masuk plane... ada pulak gadis-gadis Sarawak ni... gambo ser!

Rupanya ada AIFA 2015... Aseain Internantional Film Awards...

Mula keluar Tan Sri Ahmad Shabery Chik..

Pastuuu...




Hihi... Hans Isaac.. Tingi betul dia.. aku orang pertama yang tegur dia nak bergambar. hahahaa gamble je... Ntah mcm mane ntah boleh tercakap... lepas aku bergambar tu, berebut2 org lain pun.. 


Mase nak take off balik KL tu.. hujannn... hati dah berdebor dah ni.. Tawakal je n baca2 la apa yang patut...


Muka penat dua-dua...


Selfie sikit... Tak dapat tepi tingkap betul2... tingkap dia kat belakang sikit... jenuh la tertoleh-toleh aje...


Takuttt...Hujan memang lebat gila masa ni...


Dah lepas kawasan hujan dah...



Cantiknya permandangan atas awan ni... Subhanallah...


Bye Bye Sarawak... tu Sarawak punya daratan.



Ni dah atas laut dah...


Menu MAS petang tu...


Sampai KL pun dah malam... senja la... kiranya aku punya siang atas flight je... kat Sarawak senja... pastu siang sekejap... pastu malam balik bila dah touch down tu... Alhamdulillah, smooth je...


Hye KLIA... :)


OK Sarawak, Thanks for everything.. Next time inshAllah datang lagi.. Nak bawak family n anak-anak pulak.. :)


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…