Skip to main content

#LunchDateUB 4

Bila ada nak pas2 barang, maka terjadilah #LunchDateUB ni.. hahaha...

N nak pas coklat beli kat Langkawi
Dina nak pas blouse beli kat GM
Zaza nak pas wrislet kat Mar
Hany nak bagi rasa kuih koci yang super sedap
Fad nak belanja kek...=p

Venue nya sama macam masa lunch date yang lepas. Pegi sini sebab mak yong si Fad tu nak makan FM. Aku ok jer... lagipun tak puas sangat nak makan masa ari tu...

Aku ngan N datang awal. So cop tempat untuk 9 orang... Pastu chalo masuk Aeonbig jap..

Actually Fad nak try kek baru tengah in sekarang ni... Pecan Butterscotch Cake... Sedappp wooo.. Dah alang-alang tu kira sekali mini celebration birthday aku n Fad... in advanced lah kiranya...Birthday in October..






So yummmyyyy! Cuba Try Test!


Hany n Dina.. Jeles beteiii! Kulit cantikkk deme ni...=p



Ok, jom potong kekkkk! Happy birthday to Fad n diri sendiri.. :)


Makan makan makann...






olohhhh kesian Mar, nampak mata sebelah je.. hikhik...g marah Elly nun... ahakss!


Jauh plak...


ok kasik besar sikit... :) Us!


Eh berterabur plak gambar haaa... Zaza bagi coklat Hersheys... Bos dia baru balik dr over the sea... :)




makan makan makan lagi sambil potpetpotpet... Dina la.. kalau dia bercakap, org lain diam dengar dia cakap.. hikhik...



Hai Ciare! Lama tak ketemu kan...


2 tray tu kitorang order.. Memang puas hati lah... kenyangggg sangat.


ko tgk Dina tu.. hahaha, kan dah cakap.... bila dia bercakap, org lain terkesima senyap dgr dia cakap... hehehe.. ampun dina! gurau je..:)

Ok setel Lunch Date kali ini... next tempat lain plak geng... jemu dah kat FM..

Thanks semua yang sudi berjumpa jumpaan...

Exspecially to Dina yang drive jauh2 nak jumpa kite2.. Fad yang sarat2 drive dari Seri Kembangan sebab nak belanja kek.. hihi... Ciare yang jarang ketemu...Mar Hany Zaza N Elly muka regular dah bila berjumpa jumpaan... =p Owh kali ni Ann takde...

Sayangggg korang semuaaaa.. muahh! Ok next!!!! Bila la nak bergabung ngan geng belah2 KL nun... Dayu, Reen, Juelee, Nurul, Hana, Mun, Tg. Ana...

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…