Skip to main content

Majlis Makan2 @ Presint 15

Alhamdulillah rezeki... Dah habis Syawal pun masih ada lagi yang sudi menjemput aku dan family untuk hadir bawak perut je katenye.. hehe.. Terima kasih daun keladi, lain kali jemput lagi ye tuan rumah.. :)

Lepas balik umah Kak Anna cousin aku kat Bandar Baru Bangi tu, amik KakYang dan Kak N kat umah dia. Kitorang pegi sekali. Jadi single parents jap.. hehe...




budak-budak bergambar ngan daddy baju oren tu...=p 


hai nelly... :)
Suka tek muka Nelly, macam mix!


Kawan baik Dani kat school, Mamat.


Zara suka kawan ngan budak besar la.. Dia suka kakak2 tu belai2 dia.. huhu, sabo je le zara...
Syok dia berkepit ngan Fiqah, anak Kak N..
Makan pun nak sama-sama tu...


Sebelum nak balik, moh ler kita bergambar dulu... Dani ni memang suka pedajal gambar mama tauuu...


Ok ni senonoh sket..:)


Keadaan pada malam itu...


Khalil tukang bako ayam...


Best dapat jumpa ex opismate Seksyen Wang Awam, MOF...


Makanan-makanan.... Semuanya sedap-sedappp..




Alamak gambar berterabur dah...

4 sekawan....

Dani Fiqah Zara Muhammad...

Elok pulak korang amik sorang satu yer... Dani ngan Fiqah. Muhammad dengan Zara...



Zara & Fiqah.. 
Alololo.. sweet je muka dua2 walaupun dah penat melampau akibat dok pusing2 rumah tuan rumah tu.. :)


Dani suka beno ngan Fiqah.. Kakak tu dah besar dah. Pandai dah segan-segan.. Dani tu dia ingat kawan2 baya dia kot... Maafkanla anak acik tu yer Fiqah.. 

Ok tuan rumah..

Best sangat.

Dah macam reunion Wang Awam..

Eh ke Kelab Wang Awam?

KWAM?

Hehehe...

Thanks guys!
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…