Wednesday, August 6, 2014

Pulang Beraya...

hehehe, Cerita 1 Syawal dah publish dah, citer pulang beraya lambat sikit....

Nak cerita sebab kenangan nih tau. Actually bukan tak pernah balik kampung bertiga. Galak dah. Tapi kali ni berbeza sebab balik kampung bertiga untuk menyambut Hari Raya Aidilfitri. Hehehe, skemanya!

2 tahun lepas, Enady xdapat cuti raya jugak tapi mase tu aku balik ngan adik2 aku. Lagipun sebab anak2 kecik lagi...

Ini tahun, anak2 dah besar. so redah je...So far anak2 xde buat perangai sangat. Dorang ni tau kot, kalau aku balik malam, tak sampai 10 minit perjalanan dah tido. Ni ari tu, sepanjang-panjang highway tu taklah pulak deme tido... Dah masuk Bidor baru tido... Maybe sebab balik siang kot...

Masa kat Bukit Beruntung, Dani nak kencing.. Hehe, bagi lampu kecemasan tepi highway, sebab rnr jauh lagi..., mintak izin nak kencing kat rumput2 tu, pastu setel... Tempat kita tak tau dari mata kasarnye kan, mintak lah izin... :)

3 jam perjalanan dah sampai... Dalam kul 10.15 pagi aku sampai.. Alhamdulillah, selamat sampaiii.. Jalan clear. Tak jem langsung. Petang Jumaat tu yang dah start jem kan...:)






Musim buah manggis. Tapi dah hujung2. So, dapat la rasa sikit...


Dalam whatsapp family, dah awal2 dah Ibu bgitau suh bersihkan taik cicak kat sliding door. Adik2 aku balik lambat, maka akulah yang paling rajin nak bersihkan... Bersih ngan Basic H, lagilah aku jadi rajinnn..:) Senang dan cepat wa cakap lu... Satu rumah satu Basic H. Wajib ok! Jom order ngan i. Berbaloi2... Tu dah nak masuk 2 tahun guna tu.. tak habis2 lagi...:)



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

1 comment:

Rizziela said...

Selamat Hari Raya