Skip to main content

Singgah jap kat Bukit Tinggi, Pahang

Dah 5 tahun kahwin, baru ni la aku jejak kaki kat Bukit Tinggi ni.. Hehe... Bukan tak pernah ajak enady g sini, berbuih kot mulut ajak, jomla papa jomla papa... tapi ntah.. masa asyik tak kena je... merajuk rajuk pun ada.. hahaha.. yelah kan, balik kampung Pahang, lalu kot Bukit Tinggi ni... hurmmm..

Tahun ke-5 baru terbukak hati nk singgah.. ahaha adoi la papa..

Balik dr kampung Pahang tu singgahla jap... Ingatkan Bukit Tinggi ni tepi2 highway Karak tu je, sekaliiii jauhhh jugak masuk dalam... Dahla dah petang sangat kitorang naik.. jalann pusing-pusing pening wooo...

Sampai atas, memang tak ramai orang pun. Tourist je yg ramai. dari Arab barangkali sebab tgk muka n dengar dorang cakap...


Tempat wajib amik gambar kat sini kan..:)







Ada swan la... tapi malas nak turun sebab dah petang n kang tak sempat nak round habis...


Disambut baik oleh kuda.. hahaha..



Risau je patah kaki kuda tu Dani dok berpaut...





Takde apa yang menarik pun kat colmar ni... Budak2 suka la sebab ada pulak tempat mainan ni.. Layan deme jap ber round-round dah gaya tak nak balik, at last kalah jugak sebab hari dah nak malam..



Jom pulang... kedai2 makan western ada gak bukak tapi malas nak singgah sebab perut tengah kenyang sokhati...lalala..=p


Insha Allah, bila2 kita datang lagi n tidur sini. Boleh pegi taman arnab ngan taman jepun tu...




Ada cermin! Apa lagi... selfie lah kite...




Baiiii, hingga ke temu lagi....

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…