Skip to main content

Makan Nasi Minyak Lagi Kat Pandamaran, Klang

07 Jun 2014.

Sepatutnya celebrate anniversary aku tapi en.ady keje maka kita plan lain la... Hampir terlupa ada wedding cousin kepada cousin aku ni... haha,, cousin kuasa dua ye. Adik mak aku punya anak sedara bekah husband dia kawen. Kenal rapat la dari kitorang kecik lagi. Macam tak patut plak tak datang kan... tambahan pulak tengah free. ajak kkyang. Kebetulan dia pun free, tapi keje la kul 5 petang. So, pukul 11 siap2... bebudak ni excited la dapat kuar rumah.. hehe..



Owh, terima kasih waze sebab tunjukkan jalan..:)


Dah sampai tetamu xramai lagi. So, melantak dulu dengan tenang.. takde rebut2..=p


Kemuncak acara ni.. pengantin berarak masuk..:) cousin kuasa dua aku tu yang pengantin perempuan tu... keturunan mamak. sebab makcik aku kawen ngan orang keturunan mamak... best sebab dapat tgk budaya dorang.. masa bujang dulu bape kali dah aku merasa pegi wedding orang indian & mamakian..:)


Tak habis makan lagi masa pengantin masuk dewan...


Pengantin dok bersanding kat atas stage nun, kitorang bergambar sakan. Dani masa ni dah merayap ngan pakcik dia..



Yang tengah tu cousin betul aku... Along Tecik..=p


Baru ada Dani..


Makcik aku yang paling kiri nun... tak nampak makcik2 pun kan... maintain je muka muda..;) ape rahsia ucu?


Owh ada photoboot juga... xkan lepaskan peluang..:)


Ok dah.. mari kita pulang.. Jam pukul 3 lebih mase ni.. Dah tau jalan cepatla sikit sampai kan..:)




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…