Skip to main content

Banyak ke dapat bonus bila join Shaklee ni?

Kat hospital ni sambil tgu giliran. Bawak anak dara ni follow up ear infection yg kene sebulan yg lepas...

Oklah aku nak memanfaatkan waktu yg ada nak citer la apa yg best sangat bila buat bisnes Shaklee ni..

First question selalu org tya kan, banyak ke bonus dapat?

Bagi aku sendiri... banyakkkk! Banyak sangat bonus Shaklee bagi bila kita usaha secara luar biasa..:) kenapa luar biasa? Sebab kalau usaha biasa2 je atau xde usaha langsung mane nak dapat bonus berkepuk2 kan... depends on org tu nak banyak ke sikit.. aku mesti nak banyakkkk lah kan. So usaha pun mesti berganda dr biasa..:)

Susah ke nak buat Shaklee ni?

Konsep Shaklee ni kan senang je... ko buat je.. redah je.. lanyak je...
Ikut je... tak payah banyak bunyik itu susah ini susah.. itu tak boleh uni tak boleh.  Klu blm buat dh kate tak boleh, camne kan? Buat dulu. Cuba! Lama2 akan jadi biasa..:) ingat.. JUST DO IT!

Kena attend kelas ke?

Haa... pasal ni tak de la hari2 pegi kelas nya.. buat ape g kelas kalau soalan tu ko boleh tanya by wasap, fb ke kan... macam aku, sebulan sekali @ 2 kali mesti hati ni meluap2 nak g jumpa mak shaklee aku.. walaupun dlm telefon dah selalu contact.. tp rasa tak puas..:)

Saya jauh la.. camne nak jumpa sebulan sekali...

Tak menjadi masalah kan perkara tu. X suruh pun jumpa. Asalkan rajin contact mak shaklee kite.. sebab senang mak nak guide.. takde la korang terkapai2 kan.. nak berjaya tak? Kena banyak bertanya ok... nak tanya pon tgk soalan jugak... dah berbuih mak bagtau kalau tak tau jugak... hurmm.. mcm mane nak berjaya ni...

Ape lagi yg best join Shaklee ni?

Cash bonus tiap2 bulan dapat. Mcm mane nak dpt, boleh wasap n pm aku..:) pastu Shaklee bagi car bonus lagi.. car bonus ni dia bukan bagi kereta.. dia bagi duit. Duit tu terpulangla nak beli kereta ke ape.. ade lagi.. Shaklee bagi percutian free... semua Shaklee sponsor. Tinggal bawak duit belanja je... best kan.. tahun depan Shaklee akan bawak pegi Italy... jom pegi Italy korang!!! Tapi kena masuk ahli dulu..:) tahun ni trip pegi US.. bulan 8 nanti kalau tak silap..

Lagi? Apa yang best?

Eh ada lagi... yang paling best aku rasa puas sangat bila dapat bantu orang... tu sebenarnya objektif aku bila join Shaklee ni... aku rasa happy sangat bila dapat bantu org lain dengan Shaklee. Masa mula2 aku makan Shaklee... aku beli set menyusu.. aku makan n konsisten sebab aku nak yang terbaik untuk Zara masa tu.. nak menyusukan dia sepenuhnya sampai la yag termampu. Itu yg aku xdapat buat kat Dani dulu.. masa tengah berpantang aku makan set menyusu tu. Apa yg aku rasa? Masa pantang Dani badan aku cepat letih.. berjaga malam pun payah.. aku jadi stress.. tp berbeza bila aku pantangkan Zara.. aku rasa energetic, susu badan banyak.. sampai tak muat dah peti ais ibu kat kg. Takde stress walaupun banyak kali bangun berjaga malam Zara nak menyusu...

Aku cerita kat kakak yg jual Shaklee kat aku tu.. kakak tu punya seronok habaq hang... :) yelah, customer bagi feedback yang sangat bagus, maknanya ko tolong org dgn share produk yg bagus then berkesan pulak tu. Apa yg customer tu nak, dia dapat.. mau ko tak rasa happy teramat? Mestila happy kan!

Dan sekarang, aku dah rasa apa yg kakak tu rasa..:) kawan kepada kawan aku, 5 tahun kahwin, dia beli set trial untuk pregnant.. alhamdulillah sekali beli tu terus lekat... rezeki Allah nak bagi kan.. dah bersalin pun dia..:) seller mane yg tak hepi kan.. nampak tak? Bukan keuntungan semata yg aku nak bila join Shaklee ni.. aku nak bantu orang! :)

Oklah, lain masa aku membebel lagi kat sini.. dah nak sampai turn dah ni...so, kalau korang nak join Shaklee jangan segan2 contact aku ye.. aku akan terangkan lagi secara detail... boleh contact aku kat no. 0182244135.

Sekian.

1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…