Thursday, February 27, 2014

Western Food @ Pasta Express di Presint Diplomatik

Dah jadi resam dah, satu hari dalam seminggu mesti tekak ni teringin2 nak makan kat luar... Jenuh dah pk apa makan yang best kat Putrajaya ni. Pastu teringat hari tu, terlalu kat depan Bank Rakyat kat Presint Diplomatik tu. Ade satu kedai ni macam baru bukak je.. sebab xpernah nampak sebelum ni. Orang pun tak ramai masa tu. Sekali masa time aku nak pegi tu ramainya orang. xde tempat duduk dah nak duduk. Tgk dari luar la.. Bila masuk ada satu meja kosong...


Pasta Express nama kedainya..


Macam biasa lah bila bawak anak2 makan sekali...sudu berterabur..


Anak dara ni tak padan ngan kecik nak semua sendiri-sendiri...makan minum pon nak sendiri..
 

Aku order ni. Grill Chicken Chop. RM12.90



Untuk anak-anak aku order Wild Mushroom Olio. RM11.90. Sedap. Tapi pedas. Xde lah pedas sangat. Light - light je. Zara je yang makan. Dani xtahan pedas. Tapi sangat good, dia try jugak makan. Ahh abang, jangan nak manja sangat lah tak makan pedas. Susah mama ko nk masak kang..


Enady pon order yang sama dgn aku. Grill Chicken Chop.


Minah ni buat perangai. Bila tanya, adik dah ke? xnk dah? Ok dia kata tak nak... So, aku habiskanlah semua sebab nak balik dah. Haha, perut mak-mak ni mmg jadi macam majlis bandaraya lah. Sayang woo xhabis. Dah dididik dr kecik kalau makan mesti habiskan. Teringat dulu masa kecik, habiskan makan sambil mengalir air mata.. hehe...Sambung citer Zara tadi, bila dah nak balik, boleh dia kata nak lagi.. adoi. dah habis la. kedai pon nk tutup. Drama air mata terjerit terlolong lah ape lagi...tsk tsk tsk.

Banyak makan, tapi badan kecik comey je.


Antara menu yang ada...


Ruang dalam restoran tu..


Sebelah Perodua je..

Trylah makan kat sini. SEdap. Servis tip top. Cepat je dapat hari tu. Baru 2 bulan beroperasi. Owner dia cantik. Hihi..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

1 comment:

MITSUWIRA said...

Kirim salam owner dia hahaha...