Skip to main content

Western Food @ Pasta Express di Presint Diplomatik

Dah jadi resam dah, satu hari dalam seminggu mesti tekak ni teringin2 nak makan kat luar... Jenuh dah pk apa makan yang best kat Putrajaya ni. Pastu teringat hari tu, terlalu kat depan Bank Rakyat kat Presint Diplomatik tu. Ade satu kedai ni macam baru bukak je.. sebab xpernah nampak sebelum ni. Orang pun tak ramai masa tu. Sekali masa time aku nak pegi tu ramainya orang. xde tempat duduk dah nak duduk. Tgk dari luar la.. Bila masuk ada satu meja kosong...


Pasta Express nama kedainya..


Macam biasa lah bila bawak anak2 makan sekali...sudu berterabur..


Anak dara ni tak padan ngan kecik nak semua sendiri-sendiri...makan minum pon nak sendiri..
 

Aku order ni. Grill Chicken Chop. RM12.90



Untuk anak-anak aku order Wild Mushroom Olio. RM11.90. Sedap. Tapi pedas. Xde lah pedas sangat. Light - light je. Zara je yang makan. Dani xtahan pedas. Tapi sangat good, dia try jugak makan. Ahh abang, jangan nak manja sangat lah tak makan pedas. Susah mama ko nk masak kang..


Enady pon order yang sama dgn aku. Grill Chicken Chop.


Minah ni buat perangai. Bila tanya, adik dah ke? xnk dah? Ok dia kata tak nak... So, aku habiskanlah semua sebab nak balik dah. Haha, perut mak-mak ni mmg jadi macam majlis bandaraya lah. Sayang woo xhabis. Dah dididik dr kecik kalau makan mesti habiskan. Teringat dulu masa kecik, habiskan makan sambil mengalir air mata.. hehe...Sambung citer Zara tadi, bila dah nak balik, boleh dia kata nak lagi.. adoi. dah habis la. kedai pon nk tutup. Drama air mata terjerit terlolong lah ape lagi...tsk tsk tsk.

Banyak makan, tapi badan kecik comey je.


Antara menu yang ada...


Ruang dalam restoran tu..


Sebelah Perodua je..

Trylah makan kat sini. SEdap. Servis tip top. Cepat je dapat hari tu. Baru 2 bulan beroperasi. Owner dia cantik. Hihi..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…