Skip to main content

Appreciation Hi Tea @ Palace Of The Golden Horses


 Ahad 8 Julai 2013
_______________

Alhamdulillah..
Jujur sejujurnya, aku tak pernah masuk Hotel 5 star yang gah ni, Palace Of The Golden Horses. Tapi dengan Shaklee, aku berjaya memasukinya. Haha, ceh, ayat skemanya. Takdelah, nak bagitau, bila aku bisnes Shaklee ni macam-macam tempat aku boleh pegi. Bulan lepas pegi Hotel Sunway Resort & Spa tu, sebab pegi National Conference Shaklee 2013. Yang tu aku belom blog kan lagi. Kali ni POTGH plak... Memang tak terkata lah happynya dapat berjalan sana sini..

Aku dapat invited from Kak cery untuk pergi Hi Tea ni. Plan asal nak pegi satu family. At last, Enady terpaksa kerja n aku haruslah pergi berbekalkan handbag sorang umur 3 tahun sorang umur setahun. Haha.. Bersyukur jugak si abang dah besar n dah banyak dengar cakap mama, dan si adik pulak, tak banyak kerenah. Asal haus je bagi nen. Setel! Sangat supermak! Kadang macam tak percaya, Eh, aku bawak budak berdua ni ke tadi? Selalunya memang spoil mood lah kalau dorang buat perangai. Nasib baik Shaklee punya event kebanyakkannya boleh hangkut anak-anak. Anak-anak naik stage buat macam rumah sendiri pun takde hal. Hahaha..

So, berkonvoilah aku dengan Ainul n Jiha. Dari event makan-makan RMC, terus shoot pegi POTGH. Anak-anak dalam kete sempat tido. Jadiknya, bila sampai POTGH, dorang dah caj battery. Tak meragam. Gud anak2 mama.

 Sampai-sampai je orang dah ramai. Makan sikit-sikit and terus masuk ball room tu.

 Kerusi dah penuh, makanya berkelahlah kita kat bawah.. Dani ngantuk lagi tu. Haha

 Dapat makan kek! Suka yer korang..








 Me n supervisor baru RMC. Noli..:)

 Dani nak naik kuda tu, manelah boleh kan. marah pak guard. hihi

 Kuda tipu berani lah. Kalau kuda betul, takuiiittt..:)


 Bergambar ngan kuda kat luar pulak. Thanks Noli amikkan gambar..:)


 Suka yer kome. Balik rumah pengsan semuanya. Alhamdulilah anak-anak takde meragam.
Mama dorang yang demam n pengsan kepenatan..
Bangun pagi tadi still berat kepala, pening.
50-50 nak pegi keje ke tak.
Akhirnya kugagahkan jua...


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…