Skip to main content

Sekitar Majlis Hari Lahir Dani & Zara

First of all, maafkan mama dan papa yer anak-anak, majlis korang ni sebulan selepas baru mama ngan papa berkesempatan nak buat. (ni kalau korang dah besar n terbaca ni..)

Persiapan ala kadar saja. Sebab nak buat majlis pun ala kadar sahaja, Yang penting anak-anak happy dan ingat. Eh, xkan dorang ingat kan bila dah besar. Takpe, gambar ada sebagai bukti. Harus aku cuci gambar bufday ni.

Persiapan ala kadar pun, penat jugak mak nak pikir menu dan sebagainya. Kerja semua untuk buat majlis ni memang Enady letak atas bahu aku semua. Tak kisah pun, sebab aku yang beria nak buat. Aku buat budget, bagi dia tengok, n lulus. Barulah aku order catering, buat itu ini... Nasib lah dapat mak rajin macam aku. Haha..

Citer catering, banner, kek dan sebagainya, entry lainlah aku cerita. Kalau ingat.. hiks. =p

Majlis start seawal pukul 3 petang hingga pukul 6 petang. Tak ramai pun yang aku dapat jemput. Jemputan dalam 30 orang sahaja. Mula-mula risau tak cukup makanan. Aku up lagi untuk 20 orang. Alhamdulillah, makanan semua cukup dan sedappp..


Banner ek orang panggil ni.. Deco-deco ni semua hasil googlelan..:)



Keadaan rumah sebelum majlis..


Setelah catering sampai.. Cantik jugak dorang setting meja tu.. aku ingat letak biasa2 jer..



Bufday boy yang tido 2 jam sebelum majlis bermula. Caj minyak..=p

 Family kecil kami..:)


 The Cakes.Sedappp, Yummehh..

 Bihun goreng. Sedap jugakkk..

 Gambar dah tunggang langgang.. Sessi potong kek..




Para tetamu..







 Dani buat drama pulak dia.. salah aku gak, sebab x beli banyak2 untuk kasik budak2 pakai.
Adik aku punya idea la ni, dah beli dah sampai rumah, baru teringat,
Apsal la aku tak beli banyak2 kasik budak2 pakai..
HUrmmm, sorry, my bad.
Next time, beli banyak2..:)

 Aishah lapkan air mata Dani.. cuwiiiitt..:)

 Thanks rakan blogger. Frenship never end! Dah tak jadi rakan blogger sebenarnya, dah macam rakan kenal dah lama..:) kan..


 Thanks to Seri n Shahrul...coz sudi dtg memeriahkan majlis.

 Zaza dan Iman..:)
Thanks Zaza.

Gambar ni aku besarkan banyak. We are hot blogger mommy. Ramai sebenarnya. Kalau semua ada dikumpulkan mesti lagi havoc kan! Thanks buddiess!!



 Dayan. Opismate. Tq..:)

 My bro n wifenya yang tengah tunggu hari nak bersalin. Semoga dipermudahkan semuanya. Thanks banyak tolong Along..:)

Terima kasih yang tak terhingga kepada semua tetamu yang hadir. Adik beradik dan Ibu yang sanggup datang dari jauh.. Tq semua. Next, insyallah kalau ada rezeki kita buat lagi k..:)

Penat tapi sangat seronokkkk..

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
4 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…