Tuesday, April 23, 2013

Sekitar Majlis Hari Lahir Dani & Zara

First of all, maafkan mama dan papa yer anak-anak, majlis korang ni sebulan selepas baru mama ngan papa berkesempatan nak buat. (ni kalau korang dah besar n terbaca ni..)

Persiapan ala kadar saja. Sebab nak buat majlis pun ala kadar sahaja, Yang penting anak-anak happy dan ingat. Eh, xkan dorang ingat kan bila dah besar. Takpe, gambar ada sebagai bukti. Harus aku cuci gambar bufday ni.

Persiapan ala kadar pun, penat jugak mak nak pikir menu dan sebagainya. Kerja semua untuk buat majlis ni memang Enady letak atas bahu aku semua. Tak kisah pun, sebab aku yang beria nak buat. Aku buat budget, bagi dia tengok, n lulus. Barulah aku order catering, buat itu ini... Nasib lah dapat mak rajin macam aku. Haha..

Citer catering, banner, kek dan sebagainya, entry lainlah aku cerita. Kalau ingat.. hiks. =p

Majlis start seawal pukul 3 petang hingga pukul 6 petang. Tak ramai pun yang aku dapat jemput. Jemputan dalam 30 orang sahaja. Mula-mula risau tak cukup makanan. Aku up lagi untuk 20 orang. Alhamdulillah, makanan semua cukup dan sedappp..


Banner ek orang panggil ni.. Deco-deco ni semua hasil googlelan..:)



Keadaan rumah sebelum majlis..


Setelah catering sampai.. Cantik jugak dorang setting meja tu.. aku ingat letak biasa2 jer..



Bufday boy yang tido 2 jam sebelum majlis bermula. Caj minyak..=p

 Family kecil kami..:)


 The Cakes.Sedappp, Yummehh..

 Bihun goreng. Sedap jugakkk..

 Gambar dah tunggang langgang.. Sessi potong kek..




Para tetamu..







 Dani buat drama pulak dia.. salah aku gak, sebab x beli banyak2 untuk kasik budak2 pakai.
Adik aku punya idea la ni, dah beli dah sampai rumah, baru teringat,
Apsal la aku tak beli banyak2 kasik budak2 pakai..
HUrmmm, sorry, my bad.
Next time, beli banyak2..:)

 Aishah lapkan air mata Dani.. cuwiiiitt..:)

 Thanks rakan blogger. Frenship never end! Dah tak jadi rakan blogger sebenarnya, dah macam rakan kenal dah lama..:) kan..


 Thanks to Seri n Shahrul...coz sudi dtg memeriahkan majlis.

 Zaza dan Iman..:)
Thanks Zaza.

Gambar ni aku besarkan banyak. We are hot blogger mommy. Ramai sebenarnya. Kalau semua ada dikumpulkan mesti lagi havoc kan! Thanks buddiess!!



 Dayan. Opismate. Tq..:)

 My bro n wifenya yang tengah tunggu hari nak bersalin. Semoga dipermudahkan semuanya. Thanks banyak tolong Along..:)

Terima kasih yang tak terhingga kepada semua tetamu yang hadir. Adik beradik dan Ibu yang sanggup datang dari jauh.. Tq semua. Next, insyallah kalau ada rezeki kita buat lagi k..:)

Penat tapi sangat seronokkkk..

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

4 comments:

~daRLee ZuRiS~ said...

bestnye!
Sori ana, tak dapat datang. Tak jadi balik s.alam..e

NURUL JAMIAN said...

seronok.

sorry ana tak dapat join demam on off plus pening kepala

FAD RMLN said...

Makan sedap. Selambe je aku mkn byk kali. Haha.

sihatbyMAMAELLY said...

meriahnya..sorry jugak xdpt dtg...sakit yg berjangkit..hihi