Wednesday, November 28, 2012

Musim Durian

 Ibu ada call cakap durian dah luruh..
Dan masa tu aku berkira-kira nak balik atau tak..(Enady susah nk cuti skrg)
Aku cakap balik ngan Ibu, maybe aku balik hujung tahun.
Aku suh la Ibu simpan durian kat freezer. Tahan setahun tau kalau simpan kat freezer.

Dah tersurat, atuk aku meninggal masa 1 Muharam 1434.
Pakat-pakat kami adik beradik balik kampung atuk kat Sabak Bernam. Tu later aku cerita.

Alang-alang dah dekat ngan kg aku, Sabak Bernam - Kg. gajah, tak sampai sejam perjalanan,
balik ler aku anak beranak dan adik2 aku ke kg halaman..
Satu hari je cuti. Malam hari jumaat dah gerak balik Shah Alam -  Putrajaya - KL.
Shah Alam hantar kakyang, Putrajaya aku, dan Anep kat KL.
Sekali harung semua..
Tq to Anep sebab hangkut adik n kakak mu ini..
Tq dik.. (aku panggil Anep tu adik..)

Dah dah, layan je gambo durian2 ni.. Tak sedar dah kul 12.45. Nak jenguk anak..:)

aku, ibu n anep

sedappppppp

waduhhhh, terrasa rassa kat tekak ni..

misi mencari durian. anep n kakyang

hah ko! Menambun.. Habis yer.. sebab kami semua hantu durian..:)


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

2 comments:

meo said...

nyum2... tak mkn lagi durian musim nie :D

antalya said...

nyesal bukak entry duyan nih. dah nk kena cari durian la pulak blk ni kang. gara2 teringin