Wednesday, July 18, 2012

Follow up ENT Dani


Hari Jumaat lepas, ada appointment Dani ngan ENT Hospital Putrajaya. Biasalah uolls, anak-anak kecik ni macam-macam halnya.Anggap je ni semua dugaan dan cabaran dalam membesarkan anak-anak. Allah takkan uji kita melebihi kemampuan kita kan..:)

Kali ni just check up biasa je. Nak tengok gegendang telingan Dani still berlubang lagi atau tak. Sebenarnya sebelum check up ni Dani demam panas kan, risau giler kalau telingan dia bernanah. Every time aku check telinga dia utk pastikan tak bernanah. Sebab sebelum ni asal demam panas je, lepas tu konfirm telingan Dani akan bernanah. But alhamdulillah telinga Dani tak bernanah lagi..

So, doctor pun cakap gegendang telinga Dani dah tertutup. Lega dengar. Just make sure lain kali jangan sampai terlalu lama batuk dan selsema. Nanti infection tu merebak kat paru-paru dan akan menyebabkan demam panas, lalu akan bernanahlah kembali telinganya..

Doctor tengok keadaan Dani pun dah ok. so, doktor bagi tarikh untuk follow balik lebih kurang 6 bulan lagi. January 2013 baru datang balik jumpa doctor dan akan buat satu earing test.

Moga-moga semuaya baik nanti..


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

1 comment:

♥z@z@♥ said...

sama la mcm iman..smggu before raya nanti kene checkup jgk kat ENT nie..harap-harap dah oke la..